Sport

Boc a intervenit în „războiul” galeriilor U și CFR. „Trebuie dialog între suporteri și să evoluăm”

Fanii „U” Cluj nu acceptă în niciun fel ca rivalii echipei, CFR Cluj, să joace pe stadionul Cluj Arena meciul din Superligă împotriva celor de la Petrolul Ploiești. Meciul este programat pentru data de 1 octombrie.

sursă foto Facebook Emil Boc sursă foto Facebook Emil Boc

 

Acum, primarul Emil Boc a intervenit în acest „război” și spune că trebuie să evoluăm ca și comunitate.


„E de salutat decizia clubului de a retrage solicitarea, este o decizie înțeleaptă. E o temă sensibilă și trebuie discutată, analizată. E o temă care nu trebuie să dezbine comunitatea, trebuie să o unească. Avem nevoie de calm, de echilibru și de analiză. Decizia clubului de a retrage solicitarea mi se pare foartă bună în acest moment și de a lăsa viitorul deschis să discutăm. Să avem analize, să facem niște teste, să evoluăm ca și comunitate acum cu două echipe în liga 1. Intrăm într-o altă logică firească și avem viață înainte de văzut. E bine ca aceste lucruri să se facă echilibrat, nu cu hei rup-uri. Trebuie să existe dialog între cluburi, dialog între galerii, dialoguri în comunitate, lucrurile trebuie pregătite. Am apreciat decizia CFR-ului de a-și retrage solicitarea și fiecare să ne susținem cu cele mai bune mijloace de fair play echipele noastre”, a comentat Boc, joi, la un post de radio.

În ceea ce privește meciul disputat între cele două echipe în Liga 1, edilul a precizat:


„Va fi testul acesta în octombrie între U și CFR, trebuie să fie o sărbătoare a Clujului, așa trebuie primit, toți suntem clujeni, să ne susținem cu fair play nu cu ură, dezbinare, violență care nu ne definesc. Am încredere că cele două galerii  să găsească un numitor comun, toți suntem clujeni, în fața lumii toți ne prezentăm ca și clujeni și va fi un important test să arătăm că se poate ca două echipe mari ale României, o echipă de tradiție cum este Universitatea și revenită pe scena fotbalistică și o echipă campioana României cu importante succese europene, pot să joace un meci de forță cu fair play, să-ți facă plăcere să mergi cu familia la stadion, cu copiii. Ei nu vor veni dacă vor vedea că acolo e doar o competiție între galerii care nu au cele mai bune atitudini”.

CITEȘTE ȘI:

Suporterii CFR pun gaz pe foc. Ce spun despre U-iști: „Chiriași cu pretenții de proprietari”

Florin Prunea sare în apărarea suporterilor „U” Cluj, după incidentele de la meciul cu Sepsi: „Au fost niște bannere care n-au jignit pe nimeni”

Emoționant. Suporter CFR Cluj la 100 de ani! „Se uită la toate meciurile”. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter