Sport

Florin Prunea sare în apărarea suporterilor „U” Cluj, după incidentele de la meciul cu Sepsi: „Au fost niște bannere care n-au jignit pe nimeni”

Meciul dintre „U” Cluj și Sepsi OSK de luni, 22 august, a fost oprit timp de 10 minute din cauza mesajelor xenofobe din galeria „U” Cluj. Florin Prunea, fostul mare internațional român, a declarat că nu vede nimic greșit în mesajele suporterilor.

Florin Prunea, fostul mare internațional român, a declarat că nu vede nimic greșit în mesajele suporterilor/ Foto: Facebook - Șepcile roșii Florin Prunea, fostul mare internațional român, a declarat că nu vede nimic greșit în mesajele suporterilor/ Foto: Facebook - Șepcile roșii

 

 


Suporterii echipei de fotbal FC Universitatea Cluj au scandat împotriva echipei susținute financiar de către Guvernul Ungariei, pe care au primit-o și cu mai multe bannere sugestive.

 


Suporterii au scandat trivialități la adresa Ungariei, au folosit materiale pirotehnice și au afișat bannere cu mesajele „4 iunie 1920”, „4 august 1919”, „Ținutul Secuiesc nu există”.

Arbitrul Sebastian Colțescu a ales să oprească partida în minutul 27, iar jocul s-a reluat după aproximativ 10 minute, timp în care și căpitanul Universității Cluj, Romario Pires, le-a cerut suporterilor să se oprească. 


Fostul internațional român, Florin Prunea, a declarat într-un interviu acordat pentru ProSport că datorită faptului că zona respectivă este una în care românii au suferit enorm, bannerele suporterilor nu pot fi de condamnat și pe care le-a numit „o lecție de istorie”.

„Acolo este o zonă senisibilă, unde românii au avut foarte mult de suferit. Bannerele nu sunt cu tentă rasistă, nu am nimic împotriva lor. Este o lecție de istorie!


Au fost niște bannere care n-au jignit pe nimeni, așa cum a fost la Rapid cu UTA. Vrem numai adunarea? Când nu cânți imnul la hochei… U Cluj este simbolul unor inimi românești. A intrat cineva pe teren? Eu cred că s-a exagerat foarte mult și cu oprirea meciului”, a spus Florin Prunea, la ProSport Live.

 

CITEȘTE ȘI:

Înfrângere pentru „U” Cluj pe teren propriu. Incidentele din tribune au perturbat desfășurarea meciului

Reacția lui Erik Lincar după eșecul cu Sepsi OSK: „Poate e nevoie de o schimbare”

„U” Cluj ar vrea încă un jucător de la CFR Cluj, după transferul lui Alexandru Chipciu

Ultimele Stiri
abonare newsletter