Sport

David Popovici, medaliat cu aur şi la 50 m liber la Campionatele Europene de înot pentru juniori

Sportivul român David Popovici a câştigat, vineri, încă o medalia de aur la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, el impunându-se în finala probei de 50 m liber masculin cu timpul de 22 sec 16/100.

Sportivul român David Popovici a câştigat, vineri, încă o medalia de aur la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni/ Foto: Facebook - David Popovici Sportivul român David Popovici a câştigat, vineri, încă o medalia de aur la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni/ Foto: Facebook - David Popovici

 

Înotătorul legitimat la CS Dinamo, intrat în finală cu primul timp, a ajuns la a patra sa medalie la CE 2022 de juniori, după cele două de aur la ştafetă masculin 4x100 m liber şi 200 m liber şi cea de argint la ştafeta mixtă de 4x100 m liber.


 

Podiumul probei de 50 m liber a fost completat de Jere Hribar din Croaţia, cu 22 sec 55/100, şi de Martin Kartavi din Israel, cu 22 sec 57/100.
 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 



Delegaţia României a câştigat până acum şase medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: 4 de aur - ştafeta masculină 4x100 m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu), David Popovici la 200 m liber şi 50 m liber, Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber şi 2 de argint - ştafeta mixtă de 4x100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu), Bianca Costea la 50 m liber.

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.


 

CITEȘTE ȘI:

Românii nu au fost dornici să îl vadă pe David Popovici. TVR, audiență ridicolă la cursa din semifinalele Campionatului Mondial

David Popovici a cucerit medalia de aur la 17 ani, la Campionatele Mondiale de natație! Performanță istorică pentru România

David Popovici, medaliat cu aur la 200 m liber la Campionatele Europene de înot pentru juniori

Ultimele Stiri
abonare newsletter