Sport

Eduard Roschnafsky se întoarce la U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca l-a transferat pe Eduard Roschnafsky de la MHP Riesen-Ludwigsburg.

Eduard Roschnafsky în tricoul celor de la MHP Riesen Ludwigsburg


U-Banca Transilvania a obținut semnătura unuia dintre cei mai importanți tineri jucători români care activează în străinătate. Este vorba despre Eduard Roschnafsky, fiul legendarului, Bruno Roschnafsky.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Eduard a început baschetul la Academia U-BT și a ieșit campion național la U13. De asemenea, a fost ales în echipa ideală a turneului final U14, unde a luat și distincția pentru cel mai de perspectivă jucător. În 2018, sportivul s-a transferat în Germania. Astfel, el a evoluat la formațiile Science City Jena, Chemnitz 99ers, respectiv MHP Riesen Ludwigsburg, adversara lui U-BT din sferturile de finală ale Basketball Champions League.


În stagiunea precedentă, Roschnafsky a jucat la echipa U19 de la Riesen Ludwigsburg, însă s-a antrenat aproape în permanență cu lotul condus de John Patrick. Drept dovadă, el a făcut în primăvara deplasarea la Cluj-Napoca alături de formația ce a bifat Final Four-ul Ligii Campionilor.

Edi a împlinit de curând 19 ani și măsoară 2.09 metri, putând fi folosit atât pe pozițiile, 4 și 5. Pe de altă parte, este un transfer important în privința regulii U23.

„Sunt foarte bucuros să pot juca în orașul în care am crescut și am învățat baschetul. Sper ca în sezonul ce urmează să pot arăta cine sunt ca jucător și să ajut echipa cât mai mult să își îndeplinească obiectivele.”, a declarat noul jucător al lui U-BT.

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, în urna a 9-a la tragerea la sorți în EuroCup

Eduard Roschnafsky înaintea meciului U-BT – Ludwigsburg: „Îmi doresc să joc în fața publicului clujean”

Ultimele Stiri
abonare newsletter