Social

Organizatorii de festivaluri din Cluj lansează „biletul de solidaritate” pentru Ucraina și trimit ajutoare la Cernăuți

Organizatorii de festivaluri din Cluj din comunitatea „Un sigur Cluj” au lansat „biletele de solidaritate” pentru refugiații din Ucraina și trimit echipamente și materiale necesare la Cernăuți, unde Primăria a cerut ajutor.

Organizatorii de festivaluri din Cluj vând bilete de solidaritate pentru Ucraina și trimit echipamente la Cernăuți Organizatorii de festivaluri din Cluj vând bilete de solidaritate pentru Ucraina și trimit echipamente la Cernăuți

 

 


Războiul de lângă România fură vieți omenești și distruge sute de mii de familii. Peste un milion de oameni au plecat până acum din Ucraina, în timp ce alții au rămas în țara lor măcinată de război.

 


Și refugiații și cei rămași au nevoie de ajutoare, de alimente, apă, medicamente, haine, adăposturi sigure, liniște și pace.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Comunitatea „Un Singur Cluj” este o mișcare din care fac parte mai mulți operatori culturali din Cluj-Napoca și își dorește să ajute și să fie #AlăturiDeUcraina.


Astfel, „Un Singur Cluj” lansează astăzi biletul de solidaritate, prin care oamenii pot dona pentru cauze umanitare. Sunt 4 tipuri diferite de bilete, care valorează 10 lei, 50 lei, 100 lei și 500 lei, și pot fi cumpărate online.

Prima misiune este la Cernăuți, acolo unde Primăria a cerut ajutorul României pentru a-i trimite un convoi cu echipamente și materiale necesare. Fondurile strânse prin biletele de solidaritate vor deveni astfel achiziții pentru cei nevoiași.

Comunitatea „Un Singur Cluj” îndeamnă la solidaritate cu vecinii noștri și la unirea tuturor forțelor pentru bine. Mișcarea „Un Singur Cluj” a luat naștere în pandemie, în 2020, pentru a ajuta comunitatea medicală în lupta împotriva COVID-19.


Festivalurile Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF, UNTOLD, organizații și instituții locale sunt implicate în acest demers.

CITEȘTE ȘI:

Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Aşa arată locul bombardat de ruşi unde stătea colegul meu din Kiev” FOTO

Cum să le spunem copiilor ce se întâmplă în Ucraina? Recomandările specialiștilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter