Social

Refugiații ucraineni pot primi consiliere psihologică gratuită, de la UBB Cluj

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca oferă gratuit consiliere psihologică refugiaților din Ucraina.

FOTO: Poliția de Frontieră FOTO: Poliția de Frontieră

 

 


Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca vine în sprijinul cetățenilor ucraineni care în aceste zile au nevoie de suport emoțional și consiliere psihologică, în urma șocului emoțional produs de invadarea Ucrainei de către Rusia.

 


Astfel, centrele de specialitate din cadrul UBB au anunțat că oferă ajutor acelor persoane care sunt direct afectate de război și au nevoie de suport în gestionarea emoțiilor. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Serviciul este deschis oricărui cetățean ucrainian care se află pe teritoriul României. Aceștia pot beneficia de consiliere atât online cât și față în față.


Cetățenii ucraineni care doresc să beneficieze de consiliere psihologică gratuită pot completa AICI.

 


54 de ucraineni au solicitat azil în România

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, sâmbătă, că 54 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România de la începutul conflictului militar din ţara vecină.

„De la începerea conflictului din Ucraina, 54 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanţii de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum şi de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare culturală”, se arată într-un comunicat al MAI transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 56,4%.

„În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, 73.030 de persoane, dintre care 14.188 de cetăţeni ucraineni, au intrat în ţară, iar 72.022 de persoane, dintre care 7.298 de cetăţeni ucraineni au părăsit teritoriul României. Totodată, 22.105 mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare şi 21.131 pe sensul de ieşire”, se mai menţionează în comunicat. 

 

CITEȘTE ȘI:

CERT Transilvania, alături de refugiații din Ucraina. Se fac donații de alimente, produse de igienă și sanitare

Acțiune de sprijin a ucrainienilor, în Florești. Se fac donații de alimente, produse de igienă și haine

Peste 7,5 milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiului din Ucraina: „Au supraviețuit opt ani unui război care le-a distrus familiile”

Ultimele Stiri
abonare newsletter