Social

Clujeanul Vlad Pop a ajuns în Canada, unde va participa la cel mai dur ultramaraton din lume pentru 200 de copii cu cancer: „Ei sunt ancora mea”

Vlad Pop se întoarce la linia de start a unuia dintre cele mai grele ultramaratoane din lume, cursa 6633 Arctic Ultra, la -50 de grade Celsius. Sportivul clujean își propune să strângă bani pentru burse educaționale care vor merge la 200 de copii cu cancer.

Clujeanul Vlad Pop a ajuns în Canada, unde va participa la cel mai dur ultramaraton din lume pentru 200 de copii cu cancer: „Ei sunt ancora mea” Clujeanul Vlad Pop a ajuns în Canada, unde va participa la cel mai dur ultramaraton din lume pentru 200 de copii cu cancer: „Ei sunt ancora mea”

 

 


Tânărul sportiv clujean, Vlad Pop, s-a întors în data de 21 februarie pentru a treia oară în Canada pentru a alerga la cel mai dur ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra pentru educația a 200 de copii cu cancer de la Asociația Magic.

Vlad Pop a declarat reporterilor monitorulcj.ro că a ajuns cu bine în Canada, după un zbor de 25 de ore și plin de peripeții.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„Am avut emoții pentru că foarte mulți participanți la Arctic au avut probleme pe traseu, fie cu bagajul, fie cu testul COVID sau cu schimbările de zboruri, dar la mine a mers bine, sania a ajuns în același timp cu mine. Chiar dacă drumul a fost lung, am fost bucuros să vin pentru a treia oară la Arctic”, a declarat pentru monitorulcj.ro Vlad Pop.

Pe 26 februarie 2022 Vlad va lua startul la cursa de 420 km, cu 3657.6 m diferență de nivel, din Dawson City având itinerariul Dempster Start - Tombstone Camp Ground - Engineer Creek - Eagle Plains - Cercul Arctic. Maratonul se va desfășura până în data de 4 martie 2022, oferind șansa fiecărui concurent să treacă linia de sosire.


„Vom urmări fiecare pas a lui Vlad pe 6633 Arctic Ultra și vom trimite mesaje de încurajare pe pagina de Facebook 6633 Arctic Ultra. Din cauza condițiilor pandemice pe Teritorul Yukon nu se poate organiza cursa de 620 km de la Eagle Plains până la Tuktoyaktuk, Oceanul Arctic”, a transmis Asociația Magic.

Potrivit lui Vlad Pop, experiența alergării de la Cluj la Constanța l-a ajutat foarte mult în pregătirea pentru maraton.


„M-a ajutat foarte mult experiența alergării de la Cluj la Constanța ca să înțeleg distanța și toată călătoria în sine. M-am antrenat mai mult pe partea de anduranță, pe partea de sală și mă simt pregătit. Abia aștept să iau startul pe 26 februarie la ora 21, ora României la cursa de la Arctic”, ne-a mărturisit Vlad Pop.

Burse pentru viitorul copiilor cu cancer

Vlad Pop ne-a mărturisit care îi sunt gândurile pentru cursa din acest an la cel mai dur maraton din lume, deși ultima data halucinațiile și frigul nu l-au lăsat să termine cursa. Totul se întâmplă pentru educația a 200 de copii cu cancer.

„În primul rând sunt recunoscător că pot să fiu Ambasadorul Magic și să alerg pentru cei care nu pot, să alerg pentru educația a 200 de copii cu cancer și alături de Sorin și Adi să putem termina documentarul Everestless, primul documentar românesc la Cercul Polar”, a adăugat sportivul.

Bursele educaționale MagicEDU, o investiție pe termen lung:

„Acești copii curajoși nu încetează nicio clipă să lupte, să viseze și să muncească pentru visurile lor. Cum am putea noi înceta să le fim alături? În plus, bursele educaționale MagicEDU sunt o investiție pe termen lung – nu doar în viitorul acestor copii, ci și în viitorul nostru, ca societate”, conform Asociației Magic.

„Cea mai mare provocare este să lupți cu mintea ta, să faci diferența dintre halucinații și realitate”

Întrebat care este cel mai greu obstacol din cursa 6633 Arctic Ultra, Vlad Pop ne-a declarat că cea mai mare provocare este să lupți cu mintea ta și să reușești să faci diferența dintre halucinații și realitate.

„Din punctul meu de vedere cea mai mare provocare este să lupți cu mintea ta, să fac diferența dintre halucinații și realitate, să pot să lași gândurile care spun că «nu te-ai antrenat suficient», «că este prea lungă distanța», «ce cauți aici în infernul alb» și frigul. 

Frigul mi-a arătat că oricât de bine m-am pregătit, ultima dată când am fost, natura mi-a arătat că nu este momentul să termin cursa, dar asta m-a făcut mai puternic și m-am reîntors să termin ceea ce am terminat (…) Simt ca un privilegiu că natura mă lasă să ajung la finish, nu neapărat finish-ul contează ci călătoria contează și faptul că fac asta pentru 200 de copii și asta este motivația mea care îmi dă putere (…) Abia aștept să iau startul, mental sunt motivat de copiii din tăbăra MagiCAMP, ei sunt ancora mea”, a declarat Vlad Pop.

Vlad Pop a mărturisit că deși frica este alături de el pe râul de gheață, pe Yukon, dragostea va învinge toate temerile.

„Întotdeauna dragostea va învinge frica și frica este tot timpul cu mine pe râul de gheață, pe Yukon, dar știu că atunci când inima și mintea au o motivație ca și aceasta de a alerga pentru educația a 200 de copii sunt sigur că voi reuși să ajung la finish”, a adăugat Vlad Pop.

Documentarul „Everestless”

Vlad Pop este determinat ca de această dată să finalizeze cursa, iar odată cu ea, și documentarul „Everestless”.

Regizorul Sorin Florea și fotograful Adi Bulboacă îl vor însoți pe Vlad pe tot parcursul maratonului pentru a realiza primul documentar românesc la Cercul Polar, un film documentar despre puterea de a rezista propriei minți atunci când realitatea se deformează și te aventurezi în infernul alb.

Experiența trăită și mărturiile cu care s-a întors au inspirat scenariul acestui documentar.

„Sorin și Adi vor veni într-o mașină, vor filma și fotografia din mers, iar regulile jocului un permit ca ei să mă ajute în vreun fel sau să îmi ofere suport. Ei vor fi în umbra mea și vor încerca să surprindă halucinațiile, emoțiile, frumusețea și primejdia Ținutului Nordic”, a încheiat Vlad Pop.

 

Cum poți să ajuți și tu?

„Sperăm că exemplul lui Vlad să fie o scânteie pentru cei care cred că educația copiilor este obiectivul fundamental pentru un viitor mai bun”, transmite Asociația Magic.

Poți și tu ajuta în următoarele moduri:

 -redirecționând 3,5% până pe 25 mai AICI

 -poți trimite BURSA prin sms la numărul 8844, 2 euro

 -poți dona orice sumă online pe Galantom

 

CITEȘTE ȘI:

Un clujean a alergat 620 km în 7 zile: „Durerea mea din aceste zile nu se compară cu cea a copiilor la chimioterapie.” VIDEO

Un clujean aleargă la cel mai dur ultramaraton din lume, la -50 de grade, pentru 200 de copii cu cancer: „Sunt copii care nu încetează să lupte” VIDEO

abonare newsletter