Social

Banner cu „Mi-e dor de locuințe sociale”, amplasat lângă instalația „Și mie” de pe podul Elisabeta din Cluj. FOTO

Un banner pe care scrie „Mi-e dor de locuințe sociale” a apărut lângă instalația de lumini „Și mie”, amplasată pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca.

Banner cu „Mi-e dor de locuințe sociale”, amplasat lângă instalația „Și mie” de pe podul Elisabeta din Cluj. FOTO Banner cu „Mi-e dor de locuințe sociale”, amplasat lângă instalația „Și mie” de pe podul Elisabeta din Cluj. FOTO

 

 


Fotografia a fost postată pe pagina de Facebook „Căși sociale ACUM”: „Aseară, pe podul Elisabeta din Cluj a apărut acest banner. Ne bucurăm că dorințele noastră circulă prin oraș.”

 


De asemenea, Asociația Căși Sociale Acum organizează vineri, 17 decembrie, un marș online pentru a marca împlinirea a 11 ani de la evacuarea forțată a 350 de persoane de etnie romă de pe strada Coastei.

În anii trecuți, asociația a organizat marșuri pe străzile Clujului cu ocazia acestei zile, însă de această dată, manifestațiile trec în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii infectării cu coronavirus.


„Criza locuirii care ne-a motivat să ieșim în stradă în ultimul deceniu, în loc să se rezolve spre binele oamenilor, s-a agravat. Locuințele de pe piață costă tot mai mult, chiriile și ele au rămas prea mari, locuințe sociale tot nu avem nici pe de aproape suficiente față de nevoia reală din oraș, evacuările forțate nu au încetat, haosul imobiliar ne sufocă.

De aceea, acum vă invităm să răspundem împreună la întrebarea: Cui aparține orașul Cluj? Chiar și în varianta sa de oraș smart? Cui îi aparține Cluj-Napoca smart city?”, arată organizatorii evenimentului.


Pentru a nu limita participarea la marș, în condițiile în care întâlnirile într-un cadru organizat sunt permise doar persoanelor care dețin certificat verde, Căși Sociale Acum expune mesaje în 17 locații în oraș, care vor putea fi urmărite de clujeni. 
 

CITEȘTE ȘI:

11 ani de la evacuarea romilor de pe strada Coastei. Manifestațiile se mută anul acesta în online

Ce soluții sunt pentru criza locuirii din Cluj? Printre obiective, taxa de urbanism, legea zonelor metropolitane și mai multe locuințe sociale

Ultimele Stiri
abonare newsletter