Social

Un reputat om de cultură şi o personalitate a vieţii medicale clujene a decedat

Conducerea Operei Naționale Române din Cluj-Napoca își exprimă profundul regret pentru trecerea în neființă, luni, 15 iunie, a distinsului și reputatului profesor Pompiliu Manea.

O eminentă personalitate a vieții culturale și medicale clujene, Pompiliu Manea a pus o amprentă considerabilă și veșnică asupra comunității locale a orașului Cluj-Napoca, pe care l-a apreciat și iubit dintotdeauna.

Absolvent al Institutului Politehnic București și doctor al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Pompiliu Manea s-a specializat în domeniul aparaturii medicale, în Japonia, Germania, Olanda, Franța, S.U.A., Anglia și Italia. Domeniul atât de apropiat sufletului său i-au adus o carieră îndelungată și împlinită prin crearea și dezvoltarea Companiei de Tehnică Electronică Medicală (TEMCO), care a sprijinit cu aparatură medicală mii de pacienți și unități medicale din țară.


“Profesorul Manea este, în mod indubitabil, un model pentru mediul de afaceri, întrucât a fost antreprenorul care a reușit să-și ducă obiectivele dincolo de performanțele companiei, urmărind un impact pozitiv asupra comunității din care face parte și asupra vieții culturale românești. Dedicat întru totul culturii și artei autentice, Pompiliu Manea a demonstrat instituției noastre o bunăvoință și deschidere rară, fiind cel mai constant susținător al Operei Naționale clujene. Acesta s-a implicat cu dăruire în toate proiectele artistice ale instituției lirice, precum și în probleme de ordin organizatoric, contribuind considerabil la acțiunea de reinscripționare a frontispiciului cu titulatura oficială Opera Națională Română din Cluj-Napoca, un simbol care va dăinui pentru totdeauna și pentru care îi vom fi veșnic recunoscători. De asemenea, Profesorul Manea găsea o bucurie și o plăcere sinceră  în legăturile de prietenie stabilite cu artiștii Operei, găzduind la Palatul TEMCO aproape toți invitații speciali ai instituției din ultimii unsprezece ani”, arată conducerea Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

În timpul aplauzelor, artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca își vor ridica mereu privirea înspre loja centrală, în amintirea lui Pompiliu Manea. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter