Social

Ţara cu cei mai fericiţi oameni din lume, sărbătorită de Aeroportul Internaţional Cluj în cadrul proiectului “Fly&Share Cluj”

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” a lansat proiectul “Fly&Share Cluj” prin care îşi doreşte să promoveze Clujul şi să împărtăşească tuturor celor care aleg ca punct de plecare sau sosire Aeroportul Internaţional Cluj, atracţiile cultural şi turistice din zonă, dar şi potenţialul economic şi de afaceri oferit de regiune.

Proiectul vizează şi expansiunea şi dezvoltarea reţelei de rute a aeroportului prin crearea de noi colaborări internaţionale cu statele care urmează a fi sărbătorite în cadrul campaniei. Proiectul se înscrie în contextul acţiunilor desfăşurate în cadrul programului Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului.

Proiectul “Fly&Share Cluj” se va derula pe parcursul mai multor luni, în cadrul acestuia fiind marcate zilele naţionale ale mai multor ţări. Prin urmare, sloganul campaniei va varia în funcţie de ţara sărbătorită -  Hilsen Denmark la Hola, Spain Sau Bonjour France. Proiectul a debutat cu Danemarca, ţară care sărbătoreşte, astăzi, 15 iunie, Ziua Steagului Danez.


“Suntem un oraş multicultural, mă bucură că putem începe acest eveniment cu o ţară care este campioană la fericire. Mulţi ne dorim şi cred că acesta este idealul vieţii fiecăruia, toţi ne dorim fericire, toţi tindem spre ea. Noi, Consiliul Judeţean, vom sprijini în continuare aeroportul, ne dorim  dezvoltarea acestei unice porţi de intrare din Europa sau din lume în centrul Transilvaniei”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan.

Campania va include elemente de promovare în cadrul aeroportului, pe reţelele de socializare, precum şi pe pagina web a aeroportului şi partenerilor, menite să facă cunoscute acţiunile acesteia. Pasagerii care călătoresc pe cele 30 de destinaţii externe vor avea oportunitatea de a explora conţinutul prezentărilor foto-video şi audio din standul expoziţional dedicat proiectului.


În prezent, de pe aeroport sunt operate 23 de destinaţii regulate şi 9 zboruri charter turistice spre 15 ţări de destinaţie.

“Fly&Share Cluj şi-a propus să promoveze atracţiile turistice ale municipiului şi ale judeţului şi în general, ale Transilvaniei. Este o acţiune binevenită şi necesară în contextul în care anul acesta suntem Capitală Europeană a Tineretului. Fly&Share este important şi în perspectiva candidaturii municipiului la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021”, a declarat Gheorghe Şurubaru, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.


Directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, spune că Danemarca este o ţară importantă pentru economia judeţului Cluj.

“Noi am promovat şi până acum Clujul cu aeroporturile partenere, sunt foarte încântaţi partenerii noştri, de asemenea au promovat evenimentul acesta pe reţelele lor de socializare. Danemarca este o ţară importantă pentru economia judeţului Cluj, încă nu avem un zbor direct spre Danemarca, dar sperăm în viitor să realizăm. În acest moment avem un zbor de succes spre Malmo, Suedia care se adresează foarte mult şi locuitorilor din Copenhaga şi Danemarca. În ce priveşte aeroportul, în momentul de faţă avem zboruri spre 11 ţări, în continuare facem eforturi să avem zboruri directe spre cât mai multe ţări europene”, a spus Ciceo.


El a adăugat că în acest an, traficul pe aeroport a crescut cu 30%.

“Avem o creştere de 30% a traficul în acest an, destinaţii noi, importantă este destinaţia Dubai care va începe în decembrie anul acesta. Este al doilea zbor intercontinental după cel din Tel Aviv, este un zobr de două ori pe săptămână. Suntem convinşi că zborul Cluj Dubai va fi un real succes şi va contribui la economia judeţului Cluj şi a regiunii. Au fost investiţii foarte mari, dar rezultatele se văd. În perioada următoare, cele mai importante proiecte sunt realizarea transportului intermodal, deosebit de important pentru că va debloca această zonă a municipiului, foarte important pentru competiţia cu judeţele din apropriere. Al doilea proiect foarte important este extinderea platformei care va avea loc în acest an, sunt foarte multe zile când nu mai avem locuri de parcare, în acest moment extinderea platformei reprezintă o prioritate”, a mai spus Ciceo.

Ultimele Stiri
abonare newsletter