Social

TARDIV. Linie telefonică gratuită pentru părinţii care vor să reclame comportamentul profesorilor

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj va deschide, începând de luni, o linie telefonică gratuită unde părinţii pot reclama comportamentul cadrelor didactice, după cazul învăţătoarei care a jignit un copil de clasa I, pe care l-a făcut „tâmpit”, „nebun” şi „jumătate de creier".

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, vineri, că ideea înfiinţării liniei telefonice era mai veche, dar incidentul de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă", unde o învăţătoare a fost înregistrată în timp ce jignea un elev de clasa I, a grăbit instalarea liniei telefonice.

"Vom deschide, începând de luni, o linie telefonică gratuită de tip TelVerde, direct cu părinţii, unde aceştia pot oricând să sune dacă au o problemă, să nu trebuiască să meargă în altă parte dacă nu găsesc deschiderea necesară la şcoală. Aici, părinţii pot sesiza orice probleme întâmpină în unităţile de învăţământ din judeţ, inclusiv despre comportamentul unor cadre didactice. Linia va funcţiona în cadrul ISJ Cluj între orele 9.00 - 15.00. Ideea înfiinţării liniei telefonice o aveam de mai demult, dar incidentul de la Liceul de Muzică a grăbit instalarea acesteia", a spus Cuibus, potrivit Mediafax.


Linia telefonică este, totuși, puțin folositoare, pentru că regulamentele prevăd necesitatea unor plângeri scrise, iar decizia unei sancțiuni nu aparține ISJ, ci unei comisii din școala unde s-ar înregistra un eventual incident. În plus, ISJ a fost sesizat în repetate rânduri cu privire la incidente petrecute în școli și nu a urat nicio măsură. De asemenea, linia telefonică practic dublează numerele de telefon ale instituțiilor competente - cum ar fi serviciul 112 -, respectiv telefoanele „obișnuite” ale ISJ.

Citeşte şi:  Ministrul Educaţiei cere ISJ Cluj suspendarea învăţătoarei de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă"


Citeşte şi: Consiliul Elevilor Cluj cere demiterea învățătoarei de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduță”

Citeşte şi:  AUDIO - Ascultă în ce TEROARE sunt „educaţi" ELEVII de la liceul de muzică din Cluj


Citeşte şi: Profesorii teroare de la Sigismund Toduţă

Citeşte şi: Elevii unui liceu din Cluj, abuzaţi şi batjocoriţi de un profesor: “Vă tai mâinile”


Citeşte şi: „Maltratarea psihică" a elevilor, sancționată cu tăierea salariului

Citeşte şi: “În viaţă nu contează ce ai în cap, ci ţâţele şi curul”

abonare newsletter