Social

Consiliul Elevilor Cluj cere demiterea învățătoarei de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduță"

Consiliul Județean al Elevilor Cluj (CJE) denunță comportamentul trivial al învățătoarei Monica Chiorean de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduță" din Cluj-Napoca și cere demiterea acesteia.

Potrivit reprezentanților CJE Clu, este inadmisibil ca învățământul românesc să se confrunte cu nenumărate abuzuri asupra elevilor şi încălcări ale drepturilor acestora de către cadre didactice fără a fi luată nici o măstură.

”Maltratarea elevului din înregistrare de către cadrul didactic Monica Chiorean reprezintă un exces de autoritate ce poate conduce la efecte grave asupra personalităţii şi formării elevului. Acest abuz dovedeşte faptul că elevii nu sunt consideraţi parteneri ai actului educaţional, ci sunt învăţaţi să se subordoneze, să se conformeze, să le fie frică de dascăli, de note și de ceea ce nu ştiu.  Aceşti elevi, învăţaţi să îşi umilească colegii, să se supună, se fie îngroziţi să îşi apere principiile sunt departe de a fi educaţi într-un spirit democratic sau cel puţin civilizat, ceea ce doveşte că sistemul educaţional românesc continuă să promoveze nonvalori şi să formeze generaţii de persoane care nu vor fi capabile să îşi exercite şi apere drepturile. În urma abuzului înfăptuit de doamna Monica Chiorean, Consiliul Judeţean an Elevilor Cluj solicită demiterea cadrului didactic”, afirmă Vladian Mușat, președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj.


În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor Cluj îi îndeamnă pe părinții elevului vătămat să  intenteze  o plângere penală împotriva învățătoarei Monica Chiorean, sub acuzarea de abuz în serviciu, șantaj și hărțuire a minorului fără capacitate de exercițiu. „Vom avea o întalnire cu conducerea școlii pentru a cere clarificări cu privire la acest caz. Totodată, încurajăm elevii și părinții să sesizeze toate cazurile asemănătoare de abuz din partea cadrelor didactice sau în cazuri în care elevilor nu le sunt respectate drepturile în mediul școlar.”, a mai declarat Vladian Mușat.

Citeşte şi:


Profesorii teroare de la Sigismund Toduţă

AUDIO - Ascultă în ce TEROARE sunt „educaţi" ELEVII de la liceul de muzică din Cluj


Elevii unui liceu din Cluj, abuzaţi şi batjocoriţi de un profesor: “Vă tai mâinile”

„Maltratarea psihică" a elevilor, sancționată cu tăierea salariului


“În viaţă nu contează ce ai în cap, ci ţâţele şi curul”

Ultimele Stiri
abonare newsletter