Social

Patru cetăţeni străini depistaţi cu şedere ilegală în Cluj

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în data de 16 martie 2015, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor, au fost depistaţi cu şedere ilegală un număr de patru cetăţeni străini, din Tunisia, Republica Moldova, Israel şi Albania, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 ani, a căror drept de şedere a încetat anterior şi, la expirarea acestuia, nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri în scopul prelungirii.

Cei patru au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3.200 lei.


Totodată, doi dintre aceştia au fost îndrumaţi să depună documentaţia pentru reglementarea dreptului de şedere în România, întrucât unul este înscris la o instituţie de învăţământ superior din Cluj - Napoca şi urmează cursurile acesteia iar celălalt este căsătorit cu un cetăţean român. Pentru ceilalţi doi, poliţiştii au emis decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara noastră în cel mult 15 zile, urmând ca, la ieşirea din ţară, într-un caz să fie instituită şi măsura nepermiterii intrării în România pe o perioadă de 6 luni.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter