Social

Spitalul de Boli Infecţioase Cluj se modernizează

Aproape 2,4 milioane lei vor fi investiţi în modernizarea a trei secţii ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj. Încă 1 milion lei vor fi cheltuiţi pentru cumpărarea unui computer tomograf.

Secţia Digestiv Copii, secţia Boli Eruptive şi secţia Digestiv Adulţi din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj vor intra în reparaţii capitale anul acesta. În acest sens, în şedinţa de Consiliu Judeţean de joi va fi supus atenţiei consilierilor un proiect de hotărâre privind alocarea a aproape 2,4 milioane lei. Lucrările vor fi încheiate într-un an (câte patru luni pentru fiecare secţie).

În cadrul proiectului de buget care urmează să fie adoptat în următoarea şedinţă a forului judeţean de joi, a fost inclusă şi alocarea a 968.000 lei pentru achiziţionarea unui computer tomograf ce va intra în dotarea Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Boli Infecţioase din strada Moţilor, nr. 19. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj, această sumă se adaugă avansului de 100.000 lei  alocat anul trecut pentru cumpărarea acestui aparat medical de maximă importanţă pentru activitatea spitalului.


“Noul computer tomograf care va întra în dotarea Ambulatoriul Integrat din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase va genera beneficii multiple, contribuind la scurtarea semnificativă a duratei de scanare a pacientului şi vizualizând mult mai bine anumite tipuri de leziuni. De asemenea, costurile pentru investigaţiile standard vor fi mult mai mici comparativ cu examinarea tip RMN. Astfel, un procent semnificativ, de peste 10% dintre pacienţii acestui spital, vor putea beneficia de servicii medicale de înaltă performanţă”, au declarat reprezentanţii forului judeţean.

Ambulatoriul de pe strada Moţilor are  peste 20 de specialităţi clinice, se adresează tuturor categoriilor de pacienţi şi, în special, celor cu venituri reduse. În ultimii 5 ani acestei unităţi medicale i s-au adresat zilnic între 900 şi 1.000 de persoane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter