Social

Floreştiul va avea grădiniţă de 5 milioane de lei

Primăria Floreşti a demarat o nouă investiţie din fonduri proprii.

Este vorba de „Construire grădiniţă cu program prelungit P+E, împrejmuire, branşamente utilităţi”.

Licitaţia aferentă a fost validată în cursul zilei de marţi, 20 februarie, pe SEAP (Sistemul Eletronic al Achiziţiilor Publice).


Investiţia este estimată la 5 milioane lei fără TVA, din care lucrări: 4.850.865,00 lei, iar  diverse+neprevăzute: 242.543,25 lei, adică 5% din valoarea estimată a lucrărilor.

Cuantumul garanţiei de participare este de 97.017 lei, iar cuantumul garanţiei de bună execuţie este de 10 %, din preţul contractului de lucrari fără TVA şi se va constitui prin scrisoare de garanţie bancară, prin reţineri succesive sau prin orice alt instrument de garantare conform art. 90 din HG 925/2006.


Data limită de depunere a ofertelor este 5 februarie 2015, ora 10.00, iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 5 februarie ora 11.00.

Locul viitoarei grădiniţe este în imediata vecinătate a Primăriei Floreşti, spre strada Ioan Rus.


“În 2013 şi 2014 am avut o explozie demografică deosebită, asistând la un număr record de naşteri şi de înregistrări de copii pe teritoriul comunei. În câţiva ani toţi aceşti copii vor avea nevoie de o grădiniţă. De asemenea, numărul de locuri din grădiniţele actuale începe să fie unul nesatisfăcător pentru comunitate. Având în vedere toate acestea, necesitatea unei noi grădiniţe este una evidentă. Pe lângă această licitaţie pntru construirea efectivă a grădiniţei, vom avea o altă licitaţie pentru dotarea corespunzătoare. În mod normal, spre finele lunii februarie vom avea un câştigător, care se va apuca de treabă în primăvara acestui an. Nu este exclus ca grădiniţa să fie gata chiar în acest an”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter