Social

Clujenii sunt invitați să danseze pe ritmuri de Zumba pentru copiii dependenti de dializă

Clujenii sunt invitați să participe la Zumbathon, un eveniment caritabil organizat de către Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" şi instructorii de zumba din municipiul Cluj-Napoca pentru tinerii dependenţi de dializă, din cauza insuficienţei renale cronice de care suferă, fie au transplant renal. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 29 noiembrie 2014 începând cu ora 18.00 la Internaţional Ballroom de la Transylvania College.

Evenimentul este, de asemenea, parte din campania de informare iniţiată de Primăria Cluj-Napoca în cadrul proiectului european "We love Eating! - Bucură-te de Sănătate!", tinerii cu insuficiență renală cronică fiind, în cadrul programului, grupul-tinta vulnerabil, din cauza nevoilor de alimentaţie extrem de restrictive şi specifice. De altfel, banii strânşi în cadrul Zumbathonului vor fi utilizaţi de către Asociaţie pentru a le organiza tabara de iarna -"Speranţa Dăruieşte Viaţă" - în timpul sărbătorilor finalului de an. Astfel, masa festivă de sărbători a tinerilor din cadrul asociaţiei va fi gătită cu respectarea principiilor alimentaţiei sănătoase promovate de către Comisia Europeană prin Direcţia Generală pentru Sănătate şi Consumători (aşa cum sunt acestea recomandate prin campania We Love Eating!), iar reţetele sănătoase şi specifice tipului restrictiv de alimenatie impus de această boală cronică netrutatoare vor fi oferite de către nutriţionistul - voluntar al campaniei, Lorena Somesan.

Cei mai importanţi instructori de zumba din inima Transilvaniei îşi oferă cu această ocazie timpul şi priceperea pentru a le oferi participanţilor 2 ore de mişcare, distracţie, voie bună şi sănătate, toate încasările fiind donate acestor tineri vitregiţi de soartă.


Ramona Damacus, unul dintre cei mai cunoscuţi instructori de zumba din România, a reuşit să strângă în jurul acestui proiect toţi tinerii instructori din Cluj, care, pentru o zi, uită de concurenţă, de orgolii de ambiţii şi se întâlnesc pentru a oferi bucurie şi speranţă acestor copii. Iniţiativa lor adună anual un număr tot mai mare de participanţi, sute de clujeni anunţându-şi deja participarea pe paginile de socializare.
Pentru iubitorii de zumba, în acest an, la Zumbathon vor participa doi monştri sacri ai acestui gen de sport: Mo Diakite şi Alina Duma. Ei vor aduce cele mai noi mişcări şi ritmuri latino în acest sport care îmbina muzica, ritmul şi mişcarea fizică.

Tinerii dependenţi de dializă beneficiază pe tot parcursul anului de suport medical, financiar şi psihologic din partea Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie, "Claudia Safta"- care organizează evenimente caritabile în încercarea de a acoperi costurile necesare acestor activităţi.


Sărbătorile de iarnă ale acestor tineri nu ar fi posibile într-un ambient cald şi familiar - pe care majoritatea dintre noi îl considerăm normal - fără mobilizarea generală a celor dispuşi să dăruiască.

Ultimele Stiri
abonare newsletter