Social

Epava elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu a fost ridicată şi dusă la Câmpia Turzii

Epava elicopterului prăbuşit, vineri, în localitatea Stejăriş, din judeţul Sibiu, a fost ridicată, sâmbătă, şi transportată la Câmpia Turzii cu un camion militar, iar forţele de ordine care o păzeau au părăsit zona accidentului.

"Noi nu am avut voie acolo. De ieri (vineri - n.r), de când au luat răniţii, nu au mai lăsat localnicii să urce. A fost plin de Poliţie, Armată şi jandarmi. Ştim că azi (n.r. - sâmbătă) au luat epava şi au dus-o cu un camion militar la Câmpia Turzii”, a declarat o localnică.

Fiind vorba despre o anchetă militară, nimeni nu a confirmat oficial informaţia, dar forţele de ordine s-au retras din zonă şi au ridicat protecţia perimetrului.


"La fata locului au rămas de ieri (vineri - n.r) circa 30 de jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi din Târgu Mureţ. Sâmbătă, în jurul orei 16.30, aceştia au ridicat protecţia perimetrală şi s-au întors la Târgu Mureş”, a declarat Alexandru Costea, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu.

Procurorul şef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat că mai multe cadavre ale militarilor implicaţi în accidentul de elicopter din judeţul Sibiu nu pot fi identificate din cauza arsurilor, astfel că s-a dispus efectuarea de analize ADN, fiind luate probe de la rudele victimelor. Siserman spunea că epava elicopterului ar putea fi transportată pentru cercetări suplimentare la Câmpia Turzii.


"Câteva cadavre sunt greu de identificat din cauza arsurilor şi am dispus efectuarea de analize ADN în acest sens. Se vor lua probe ADN de la rude pentru identificare. Ancheta merge înainte, am avut noroc de vreme bună astfel încât s-au efectuat cercetări ale epavei elicopterului la locul accidentului. Pentru investigaţii suplimentare, probabil, vom transporta epava la Câmpia Turzii, iar cei de acolo vor decide dacă e cazul să o ducă la Bucureşti", afirma Siserman.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter