Social

12.500 de burse pentru elevii din Cluj-Napoca

Consilierii locali au aprobat, în ședința de luni, proiectul de hotărâre privind acordarea a 12.534 de burse pentru elevii din municipiu.

Din totalul celor 12.534 de burse, 9.040 sunt burse de merit, 189 sunt burse de performanță, 668 sunt burse de studiu și 2.637 sunt burse sociale. Potrivit proiectului de hotărâre, bursele se acordă pe durata anului școlar, în limita bugetului aprobat pentru acest scop. Elevii care iau bursă de merit vor primi în fiecare lună 90 lei, cei cu bursă de performanță vor primi 120 lei, cei cu burse de studiu vor primi 70 lei, iar cei cu burse sociale, 60 lei.

Pe lângă acordarea acestor burse, elevii din Cluj-Napoca beneficiază și de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun. De aceste abonamente beneficiază 19.500 elevi, 300 dintre aceștia provenind de la școlile particulare. Elevii care au avut nota scăzută la purtare în semestrul II al anului școlar anterior nu beneficiază de transport gratuit. “Acea prevedere nu s-a aplicat pentru trecut, ci doar pentru viitor pentru că nu poți să plătești din ban public abonament pentru elevii care nu merg la școală. Scopul nostru este să îi încurajăm pe elevi să meargă la școală, să obțină rezultate bune și din acest punct de vedere și pentru părinți să fie un argument pentru a putea să îi sprijine pe copii să meargă la școală”, declara primarul Emil Boc înainte de începerea anului școlar.

abonare newsletter