Social

Ajutoarele comunitare, așteptate de turdeni cu „sufletul la gură”

Primarul Tudor Ștefănie a anunțat în cadrul ultimei ședințe de consiliu local de la Turda că în această perioadă au fost trimise cupoanele către categoriile defavorizate care urmează să primească alimente din partea Uniunii Europene.

Problema însă este alta. În depozitul închiriat de primăria turdeană nu există nici măcar un singur aliment care ar putea fi distribuit.

„Noi am închiriat depozitul, este aceași locație ca anul trecut, în vecinătatea Electroceramica, spațiul cuprins între biserica nouă și Colegiul Rațiu. Nu s-a trimis nici măcar o singură categorie de alimente, cupoanele au ajuns la beneficiari prin serviciul nostru de asistență socială. Din câte am înțeles nici nu s-au semnat contractele cu agenții economici. Lumea ne sună zilnic la primărie să ne întrebe de produse, când vom avea mai multe amănunte despre distribuție vm emite un comunicat în acest sens” explică șeful executivului.


Denisa Napău, șeful Serviciului Public de Asistență Socială din Turda a declarat că pentru acest an procedura va fi diferită, în calcul fiind luate cupoanele care vor fi distribuite prin poștă, cu acestea beneficiarii urmând să se prezinte la centrul de distribuție.

Fiecare beneficiar va primi 4l ulei, 4 kg. zahăr, 6 kg. făină albă, 6 kg. mălai, două pachete de paste făinoase, 8 bucăți de conserve de porc, alte șase conserve carne de vită, dar și pate 10 bucăți conserve.


Începând din anul 2009, în România a fost demarat programul PEAD, de distributie de ajutoare alimentare destinate persoanelor defavorizate, alimente provenite din stocurile de intervenție comunitare.

În mod curent, în luna august a fiecărui an, după apariția unei hotărâri de Guvern în acest sens, la nivelul județelor erau deja întocmite listele cu beneficiari și cantitățile de alimente, pe sortimente, aferente. Ulterior, prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, se desfășurau licitațiile pentru livrarea produselor, ulterior, cel mai târziu la începutul lunii octombrie, alimentele fiind livrate către primării și, prin intermediul acestora, la beneficiari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter