Social

Boc încurajează alimentaţia sănătoasă, dar mănâncă fast-food

O campanie prin care este încurajată alimentaţia sănătoasă în rândul copiilor a fost lansată, miercuri, la Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc i-a încurajat pe copii să mănânce doar alimente sănătoase şi să facă mişcare, dar a recunoscut că el consumă şi produse fast-food. Întrebat de jurnalişti dacă mânâncă alimente nesănătoase, el a răspuns afirmativ. “Am mâncat şi ieri fast-food. Mănânc foarte rar, dar nu e exclusă în totalitate componenta aceasta din alimentaţia mea pentru că uneori, din grabă, din lipsă de timp nu ajung întotdeauna să mănânc ceea ce este mai sănătos. Dar ca mod de viaţă, încerc şi acesta este şi mesajul pe care vreau să îl transmit: să schimbăm modul de viaţă, adică majoritatea meselor şi a timpului pe care îl alocăm să fie pentru mişcare şi alimente sănătoase.

Întrebat dacă acasă prepară salate, primarul a răspuns că soţia se ocupă mai mult de acest aspect. “Da, soţia este cea care mă încurajează acasă pentru un stil de viaţă sănătos. Ea e cea care ne încurajează pe toţi din familie să mâncăm doar produse naturale, salate şi ceea ce ţine de stilul de viaţă sănătos şi încerc să urmez şi eu acelaşi lucru. Mai fac şi un pic de mişcare. Am în continuare acea brăţară care indică numărul de paşi pe care îi faci pe zi. Ar trebui să fie minim 10.000. Nu întotdeauna reuşesc, dar mă străduiesc”, a spus Boc.


Campania “We love eating”, care a fost lansată astăzi la Cluj-Napoca se derulează simultan în șapte orașe din șapte țări europene. Acesta este un proiect care încurajează alimentația sănătoasă în familie, în societate, la școală și se adresează tuturor categoriilor de vârstă.

abonare newsletter