Social

Se caută 800 de muncitori în Spania. Ce alte posturi sunt disponibile prin Eures?

În Finlanda, un îngrijitor de bovine poate câştiga în jur de 1.000 de euro pe lună. Pe Eures e disponibil însă şi un post plătit cu circa 100.000 de euro pe an.

Norvegia, Marea Britanie, Austria dar şi multe alte ţări europene au disponibile, prin reţeaua Eures, locuri de muncă pentru care nu sunt necesare studii superioare şi care sunt plătite cu peste 12.000 de euro pe an.

Prin reţeaua europeană pentru ocuparea forţei de muncă, un restaurant dintr-un hotel de 4 stele din Norvegia caută doi bucătari calificaţi, cu experienţă relevantă în muncă de cel puţin doi ani şi care să vorbească bine limba engleză. Angajatorul oferă salarii cuprinse între 2.700 şi 3.060 de euro brut pe lună, în funcţie de calificări şi experienţă, plus alte beneficii, potrivit Mediafax.


Un alt exemplu este un angajator din Finlanda care caută un îngrijitor de bovine. Cei interesaţi trebuie să cunoască limba engleză sau germană la nivel conversaţional, iar salariul oferit este de 8,16 euro brut/ oră, deci circa 1.200 de euro brut pe lună, luând în considerare opt ore de lucru pe zi, de luni până vineri.

În Austria sunt vacante 10 locuri pentru coordonatori echipă pentru munca în domeniul forestier. Anunţul vizează vorbitorii de limbă germană, iar salariul oferit este de 1.300 de euro net pe lună, asigurându-se şi cazare şi transport la locul de muncă.


În Spania, în localitatea Almonte, se caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură pentru recoltare căpşuni. Angajatorul nu solicită cunoaşterea unei limbi străine. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi, şase zile pe săptămână, iar salariul este de 39,48 euro brut pe zi.

Peste 100.000 de euro pe an

Pentru persoanele cu studii specializate, salariile oferite sunt şi mai impresionante. De exemplu, în Irlanda, într-o localitate situată la 50 de kilometri de Dublin, este vacant un post de psihiatru pediatric. „Postul presupune munca într-o echipă multidisciplinară în cadrul unei clinici de neuropsihiatrie în care se implementează programe bazate pe modelul neurocomportamental, pentru copii şi tineri cu tulburări complexe neurocomportamentale”, se arată în anunţ. Aplicanţii trebuie să aibă specializarea psihiatrie şi experienţă în lucrul cu copii şi adolescenţi cu nevoi complexe de cel puţin doi ani, precum şi cunoaştere limbii engleze. Salariul oferit este 116.000 de euro pe an brut, iar contractul este pe perioadă nedeterminată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter