Social

Pensionarii din Cluj vor circula gratuit cu autobuzul în Florești și Apahida

Din 1 septembrie, 57.000 de pensionari din Cluj-Napoca vor putea circula și în Florești și Apahida cu abonamentul gratuit pe care îl au în municipiu.

Gratuitatea valabilă pentru cei 57.000 de pensionari din Cluj-Napoca este valabilă și pentru cei 2.200 de pensionari din Florești și 1.100 din Apahida care vor putea circula în Cluj-Napoca cu abonamentele valabile în localitatea de domiciliu. “Este un alt succes al implementării proiectului “Zonă metropolitană de transport în comun”. În urma discuțiilor la nivelul asociației metropolitane pe care o reprezint și cu conducerea Companiei de Transport Public am putut stabili acest lucru. În perioada următoare, vom lucre împreună cu ceilalți primari ca să putem extinde și spre celelalte localități din zona metropolitană. Florești și Apahida erau cele mai solicitate localități de către pensionari pentru a putea circula cu abonamentul din Cluj-Napoca”, a declarat primarul Emil Boc.

Cei 57.000 de pensionari beneficiari se compun din următoarele categorii: cei care beneficiază de gratuitate pe baza hotărârii de Consiliu Local, 5.100 sunt persoane persecutate din motive politice, 740 sunt veterani de război și văduve de război, 310 sunt eroi martiri ai Revoluției din decembrie 1989 și 2.850 sunt persoane cu handicap.


Potrivit primarului, pensionarii beneficiază de această gratuitate în urma solicitărilor pe care le-au transmis încă de la începutul anului pentru a putea ajunge la nepoți în comunele vecine sau la copii.

abonare newsletter