Social

Premii în bani pentru elevii clujeni „de zece”

Absolvenţii de liceu au primit cu 1.000 de lei în plus faţă de cei de a VIII-a. Vezi cât de mari au fost premiile.

Marţi a avut loc premierea elevilor clujeni care au luat nota 10 la examenul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională.

Elevii clujeni care au obţinut medii de 10 la examenele de Bacalaureat sau de Evaluare Naţională au fost premiaţi de Guvern, marţi, în cadrul unei videoconferinţe, la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj.


Şeful instituţiei, Valentin Cuibus, le-a înmânat diplome de excelență elevilor și sume de bani, în urma unei hotărâri aprobate de guvern în 9 iulie.

La eveniment au mai fost prezenți inspectori școlari generali, cadre didactice și părinți.


Liceeni au primit din partea Guvernului o diplomă şi suma de 3.000 de lei, iar cei de clasa a VIII-a au primit câte 2.000 de lei.

Clujul, pe locul doi în țară

La nivel naţional, la Evaluarea Naţională s-au înregistrat 225 medii de 10, iar la Bacalaureat 108 medii de 10, la nivel național.


Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţele Brăila (78,60%),  Cluj (75,55%) şi Iaşi (74,75%). Clujul s-a aflat pe locul doi și anul trecut. „În acest an s-au confirmat rezultatele de anul trecut”, a declarat Valentin Cuibus.

Despre performanțele elevilor clujeni, șeful ISJ Cluj a menţionat că este un rezultat al muncii colective ale instituțiilor de învățământ din Cluj.


10 elevi de 10

 „Există o continuitate: anul trecut am avut nouă elevi de nota 10 la Bacalaureat, acum sunt 10. Cred că este o consecință a unei foarte bune colaborări care există cu mediul academic clujean, a relațiilor foarte bune cu senatele universităților și cu rectorii marilor universități clujene, care s-au implicat de multe ori în pregătirea copiilor și rezultatele se văd în fiecare an. O confirmare a acestei relații este faptul că rezultatele generale sunt foarte bune la nivelul județului, dar și numărul mare de copii de performanță. Vreau să cred că majoritatea elevilor vor rămâne alături de noi sau, cei care vor pleca, se vor întoarce la un moment dat în România”, a declarat Valentin Cuibus.

Referitor la rezultatele absolvenților de gimnaziu și la mediile de admitere, anul acesta două licee din Cluj se numără în topul primelor 10 licee din România: Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” se află pe locul 3, iar Liceul Teoretic „Avram Iancu”, pe locul 9.


(Iulia VLAD, studentă la Jurnalism, FSPAC – UBB, anul I)

abonare newsletter