Social

UBB a rezolvat situaţia gunoaielor din campusul Hasdeu

Ca urmare a articolului publicat ieri de Monitorul de Cluj în care semnala că ghenele de gunoi sunt răscolite de oamenii străzii, iar studenţii sunt nevoiţi să suporte zilnic mizeria cauzată de ei, reprezentanţii UBB au luat măsuri.

În urma articolului de ieri, „Campusul Hasdeu, invadat de boschetari și gunoaie”, publicat în Monitorul de Cluj, reprezentanții UBB iau măsuri. Angajații Serviciului Tehnic UBB au pus gresie și faianță în spațiile de depozitare a deșeurilor, ca să fie mai ușor de curățat și le-au izolat fonic. Din 1 iulie, colectarea deșeurilor de la căminele XVI și XVII se face prin tubulatură din inox verticală și s-au instalat noi încuietori pe ușile ghenelor. Cheia spațiilor de depozitare a deșeurilor se află la paznicul căminelor.

„Serviciul Tehnic al UBB, are în plan, să intervină la restul ghenelor, unde momentan colectarea se face prin accesul fiecăruia pe uşa ghenei, motiv pentru care, uşa nu poate fi închisă. Soluţia găsită de Serviciul Tehnic este de a executa câte două găuri în pereţi (în dreptul containerelor), de diametru 30-40 cm, prin care să fie aruncat gunoiul, iar uşa să fie închisă cu lacăt şi dispozitiv contra spargerii lui”, spun reprezentanții Direcției de Comunicare și Relații Publice UBB.


Materialul a fost scris de Cristina Ungurean, studentă la Jurnalism, FSPAC - UBB, master anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter