Social

Încep simulările pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a

Prima probă din cadrul simulărilor se va desfăşura miercuri la limba şi literatura română şi este susţinută de elevii claselor a IV-a.

În premieră, în acest an Ministerul Educaţiei a introdus simulări şi la elevii claselor a II-a, IV-a şi a VI-a. Micuţilor le vor fi testate cunoştinţele pe care le-au acumulat pe parcursul anilor de şcoală.

Simulările se vor desfăşura în intervalul 28 mai - 6 iunie. Miercuri, proba la limba şi literatura română va fi susţinută de elevii claselor a IV-a. O zi mai târziu, tot ei vor susţine proba la matematică, iar vineri la limba maternă.


În 2 iunie vor începe simulările pentru elevii claselor a II-a. Ei vor fi testaţi la limba română din scris şi citit, iar în 3 iunie la limba maternă. În 4 iunie micuţii vor fi evaluaţi la matematică.

Elevii claselor a VI-a vor susţine la limba şi comunicare în data de 5 iunie, iar în data de 6 iunie la matematică şi ştiinţe ale naturii.


Notele nu vor fi trecute în catalog, evaluările se vor desfăşura în clasă, elevii nu vor fi separaţi câte unul în bancă, însă testele vor fi pe mai multe numere, astfel încât doi elevi care stau unul lângă celălalt nu vor avea acelaşi subiecte.

Cursurile pentru elevi se termină în data de 21 iunie. Pentru cei care termină liceul şcoala se încheie  30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a în 13 iunie.

abonare newsletter