Social

Şase şcoli din Cluj au primit titlul de “Şcoală Europeană”

Fiecare unitate de învăţământ a primit suma de 5.000 de lei din partea Ministerului Educaţiei. AFLĂ din acest articol care sunt şcolile premiate.

foto: ministerul educatiei foto: ministerul educatiei

Ministerul Educaţiei organizează în fiecare an o festivitate de acordare a certificatului şi titlului de şcoală europeană. Anul acesta festivitate s-a desfăşurat marţi la Bucureşti în prezenţa prim ministrului Victor Ponta, a ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, dar şi în prezenţa unor oficialităţi din Europa.

Din judeţul Cluj, la această competiţie, s-au înscris opt unităţi de învăţământ. Dintre acestea, şase au primit titlul de “Şcoală Europeană”. Fiecare şcoală a primit suma de 5.000 de lei din partea ministerului.


Locul II pe ţară

Cu şase şcoli care au primit prestigiosul titlu de “Şcoală Europeană”, judeţul Cluj se situează pe locul II la nivel naţional. Primul loc este ocupat de Iaşi unde opt unităţi de învăţământ au fost premiate.

“Sunt şase şcoli din judeţul Cluj care au obţinut titlul de “Şcoală Europeană”, şi anume: Liceul Tehnologic pentru Deficienţi de Auz, Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere, Colegiul Tehnic “Ana Aslan”, Şcoala Gimnazială Viişoara, Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncuşi” şi Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan”. Aceste titluri sunt valabile trei ani, iar dacă vor să şi-l păstreze vor trebui să aplice din nou dosarul şi se va face din nou concurs”, a declarat miercuri la Cluj, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.


La această competiţie au participat un număr de 117 de unităţi de învăţământ din 35 de judeţe.

Cine poate concura?

Se pot înscrie la concurs toate instituţiile preuniversitare care au fost implicate în proiecte finanţate prin programe comunitare în ultimii trei ani şi care vizează: evaluarea capacităţii unităţilor de învăţământ de a valoriza şi promova bunele practici de educaţie şi activităţi menite să asigure calitatea, dimensiunea şi mobilitatea europeană stimulând performanţa managerială în educaţie, creativitatea, inovaţia şi spiritul de competiţie.


Recordul înregistrat de unităţile de învăţământ din judeţul nostru a fost în anul 2011 când din 13 şcoli înscrise în concurs au fost desemnate câştigătoare un număr de 10.

           

Ultimele Stiri
abonare newsletter