Social

Zeci de elevi participă, la Cluj, la un concurs naţional de reviste şcolare

La Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” din Cluj-Napoca a început, marţi, cea de-a XIX-a ediţie a Concursului Naţional de Calificări Profesionale şi a XVI-a ediţie a competiţiei de publicaţii şcolare.

Evenimentul din Cluj-Napoca se desfăşoară până vineri, 11 aprilie şi reuneşte 57 de elevi din toată ţara, la competiţia profesională, şi 22 în concursul de publicistică şcolară. Cei mai buni elevi dintre cei buni vor fi răsplăti cu premii. La concursul pe profesii, premiul I este în valoare de 150 de lei, premiul II de 120 de lei, iar premiul III de 100 de lei.

În secţiunea Publicistică, premiile vor fi acordate întregii echipe redacţionale şi sunt în valoare 200 de lei, 175 şi respectiv 125 de lei. Strănepotul arheologului şi economistului Dimitrie C. Butculescu (1846-1916), fondator al Societăţilor Cooperative din România, avocatul Claudiu Butculescu, va acorda un premiu în valoare de 500 de lei.  


Festivitatea de deschidere a concursurilor a avut loc marţi dimineaţa. “Ca în fiecare an, aşteptăm ca aceşti copii harnici şi talentaţi  să se autodepăşească. Competiţiile organizate în reţeaua de învăţământ UCECOM sunt transparente şi câştigă, într-adevăr, cei mai buni elevi dintre cei buni”, a declarat Gabriel Zorzini, directorul liceului. El a subliniat că revistele editate de liceele UCECOM participă şi la concursurile organizate de Ministerul Educaţiei. În 2012, revista unităţii şcolare UCECOM din Bucureşti a câştigat medalia de merit la concursul de profil de la nivelul Capitalei.

abonare newsletter