Social

Consiliul Judeţean Cluj deschide la Dezmir un punct de sacrificare a mieilor

Consiliul Judeţean Cluj şi Centrul Agro Transilvania vor deschide la Dezmir, în incinta centrului, o piaţă de păsări şi animale mici. Tot aici va funcţiona şi un punct autorizat pentru sacrificarea mieilor.

sursa foto: radioresita.ro sursa foto: radioresita.ro

„Am decis să diversificăm activitatea de la Centrul Agro Transilvania şi să deschidem această piaţă de păsări şi animale mici, la solicitările venite din partea celor care se ocupă cu acest tip de comerţ. Ei au reclamat faptul că nu au la dispoziţie un spaţiu adecvat pentru specificul lor de activitate, îşi expun şi vând păsările şi animalele în condiţii improprii, deoarece primăria nu s-a arătat interesată de această problemă. Ca urmare, am considerat că e obligaţia noastră să ne implicăm, mai ales că la Centrul din Dezmir există spaţiu suficient. Au fost amenajate deja locurile de vânzare, astfel că de luni piaţa va fi deschisă. Tot aici vom deschide un punct de sacrificare al mieilor, care va funcţiona după toate normele igienico-sanitare, aşa încât de Paşti clujenii să poată să-şi aleagă mielul dorit, care va fi sacrificat pe loc, preţurile fiind mai mici decât în magazine”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Piaţa de păsări şi animale mici va funcţiona începând de luni, 7 aprilie, zilnic între orele 4:00 şi 18:00, iar punctul pentru sacrificarea mieilor va fi deschis din 11 aprilie. Transportul până în incinta Centrului Agro Transilvania este asigurat de autobuzele liniei 8L.

Ultimele Stiri
abonare newsletter