Social

Alocările pentru sportul clujean au crescut de 7 ori din 2012 până acum! 4,5 milioane euro în 2024, cu 25% mai mult față de anul trecut.

Primăria Cluj-Napoca alocă 4,5 milioane euro pentru structurile sportive în 2024, cu 25% mai mult față de anul trecut. Finanțările pentru sportul clujean au crescut de 7 ori din 2012 până acum.

Primăria Cluj-Napoca alocă 4,5 milioane euro pentru structurile sportive în 2024/Foto: Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc/Facebook Primăria Cluj-Napoca alocă 4,5 milioane euro pentru structurile sportive în 2024/Foto: Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc/Facebook

 

 


În cadrul ședinței Consiliului local din 15 aprilie au fost aprobate finanțările pentru 37 de asociații și structuri din municipiu care activează în domeniul sportului. Suma din acest an este de 21.875.000 lei, aproximativ 4,5 milioane euro. Suma este cea mai mare de până acum pentru susținerea activităților sportive, a transmis Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. 

 


Primăria Cluj-Napoca a alocat în 2023 suma de 17.500.000 de lei din bugetul local pentru sprijinirea structurilor sportive din municipiu.

„4,5 milioane euro alocări pentru structurile sportive în 2024, cu 25% mai mult față de anul trecut. Finanțările pentru sportul clujean au crescut de 7 ori din 2012 până acum. (…) Prin această politică publică - prin care municipalitatea sprijină activitatea sportivă - urmărim să contribuim la creșterea calității actului sportiv din Cluj-Napoca și la susținerea a cât mai multe tipuri de sporturi și activități sportive. Investițiile în sport sunt prioritare pentru Primăria Cluj-Napoca, iar clujenii au creat de-a lungul timpului o comunitate care iubește și respectă sportul. Finanțările nerambursabile pentru structuri sportive se adaugă investițiilor pe care municipalitatea le-a făcut în ultimii ani pentru susținerea sportului de masă: bazele sportive cu acces gratuit, zone cu aparate de fitness prin toate cartierele orașului, piste de biciclete, zone cu terenuri de sport în noile proiecte de parcuri, extinderea zonelor verzi”, a declarat Emil Boc.


Lista structurilor sportive clujene care beneficiază de finanțare nerambursabilă poate fi citită pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. 

Articol realizat de Oana DOROȘENCO


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc pompează peste 2,4 milioane de euro în „U” Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter