Social

Peste 100 de locuri disponibile pentru persoanele fără adăpost în centrele de găzduire din Cluj-Napoca. Emil Boc: „Să avem grijă unii de alții”.

În condițiile temperaturilor negative, persoanele fără adăpost pot găsi găzduire în centrele sociale specializate din Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc, în vizită la un centru de adăpost din Cluj-Napoca/Foto: Emil Boc Facebook.com Primarul Emil Boc, în vizită la un centru de adăpost din Cluj-Napoca/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Edilul Emil Boc a efectuat o vizită, miercuri, la unul din centrele sociale din municipiu, pentru a se asigura că spațiile sunt pregătite pentru beneficiari, în contextul zilelor geroase anunțate de meteorologi. 

 


„Alături de colegii mei de la D.A.S.M. - Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, am verificat centrele de adăpost ale primăriei, respectiv Centrul de Găzduire Temporară de pe str. Oaşului nr. 298 și Centrul Social de Urgență de pe str. Dragoș Vodă nr. 36-38”, a anunțat edilul Emil Boc prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. 

La cele două centre sunt pregătite 114 locuri pentru persoanele fără adăpost. În caz de urgență acestea pot fi suplimentate. 


„Acum, 10 ianuarie 2024, sunt ocupate 71 locuri. Totodată, 50 locuri sunt puse la dispoziție de fundațiile partenere - Prison Fellowship România la Centrul de urgență al fundației de pe str. Sobarilor nr. 29 și Uniunea Creștină din România la Centrul rezidențial „Sfântul Ioan al lui Dumnezeu” de pe str. Petofi Sandor nr. 10.

Trebuie să avem grijă atât de noi, cât și unii de alții”, a explicat primarul Emil Boc. 


Dacă observă persoane fără adăpost, clujenii sunt îndemnați să sune la Poliția Locală - 0264/955 - sau la telefonul primarului - 0264/984. 

Pe lângă serviciile de găzduire, igienă și hrană, persoanele fără adăpost pot beneficia în centrele Primăriei de servicii de asistență socială (de la întocmire acte de identitate la sprijin în obținerea ajutorului social, pentru plata chiriei, pentru angajare etc.), asistență psihologică, asistență medicală primară şi consiliere juridică, în conformitate cu standardele de calitate prevăzute pentru acest tip de servicii şi ţintit nevoilor specifice şi reale ale fiecărei persoane asistate. 


Hrana este asigurată din donații și este oferită de către diverse fundații, asociații sau culte religioase.

La începutul săptămânii, meteorologii au emis o avertizare meteo de ploi urmate de ninsori pentru întreaga țară.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ger în toată țara. În Transilvania se vor înregistra -21 de grade Celsius.

abonare newsletter