Social

Persoanele fără adăpost, protejate pe perioada gerului. Emil Boc: „Avem grijă unii de alții”.

Persoanele fără adăpost din municipiul Cluj-Napoca pot beneficia de servicii de găzduire temporară. Primarul Emil Boc face apel la clujeni să sesizeze Poliția Locală cu privire la asemenea cazuri.

Persoanele fără adăpost pot apela la centrele de găzduire temporară ale Primăriei Cluj-Napoca. Foto: Emil Boc - Facebook Persoanele fără adăpost pot apela la centrele de găzduire temporară ale Primăriei Cluj-Napoca. Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Temperaturile vor scădea accentuat în următoarea perioadă, astfel că, la finalul săptămânii, maximele nu vor urca mai sus de -2 grade pe timpul zilei. În acest context, primarul Emil Boc a amintit că Primăria pune la dispoziția persoanelor fără adăpost un Centru de Găzduire Temporară, în care aceștia pot găsi adăpost și mâncare caldă.

 


Edilul a făcut apel la clujenii care știu asemenea cazuri să ceară ajutorul Poliției Locale, astfel încât persoanele fără adăpost să fie direcționate spre unul dintre centrele disponibile.

„Dacă sesizați persoane fără adăpost, Primăria pune la dispoziție un loc unde fiecare are acces la un pat, la o masă caldă, la igienă, la căldură. Sunați la 955 – Poliția Locală sau 984 – Telefonul Primarului și colegii mei de la Poliția Locală asigură preluarea acestor persoane și oferirea unui loc decent în care nimeni în Cluj să nu fie lăsat sub cerul liber și să poată avea un adăpost. Aveți grijă de voi, avem grijă unii de alții. Împreună suntem Cluj”, a arătat Emil Boc, într-o filmare postată pe rețelele de socializare.


În total, Primăria dispune de 114 locuri la Centrul de Găzduire Temporară de pe str. Oaşului nr. 298 și la Centrul social de urgență de pe str. Dragoș Vodă nr. 36-38.

Alte 40 locuri pentru persoanele fără adăpost sunt puse la dispoziția celor în nevoie de fundațiile partenere, precum Uniunea Creștină din România și Prison Fellowship România. De asemenea, în caz de urgență pot fi suplimentate locurile în spațiile D.A.S.M.


În aceste centre, pe lângă serviciile de cazare, persoanele fără adăpost pot beneficia de îngrijire medicală, servicii de asistență socială și psihologică. De asemenea, sunt asigurate două mese calde pe zi.

Se anunță ger toată săptămâna, la Cluj-Napoca

Schimbare semnificativă a vremii, cu ploi și ninsori. Meteorologii au emis duminică o avertizare meteo de ploi urmate de ninsori pentru întreaga țară, inclusiv în județul Cluj. Atenționarea meteo este valabilă până marți, 9 ianuarie. 


„Aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile. Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45...50 km/h”, a transmis ANM.

Tren incendiat de persoane care se adăposteau, în Gara din Cluj

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit duminică pentru stingerea flăcărilor care au cuprins două vagoane staționate în Gara Cluj-Napoca, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj. Incendiul care a avut loc la două vagoane din Gara Cluj-Napoca a pornit de la focul aprins de persoane fără adăpost, care încercau să se încălzească, a transmis ulterior IPJ Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Legume și fructe proaspete de la producători locali, dăruite copiilor și clujenilor fără adăpost din centrele sociale

abonare newsletter