Social

„Mitingul pentru Familie”, organizat în aceeași zi cu marșul Cluj Pride 2023

Mitingul pentru Familie va fi organizat sâmbătă, 17 iunie, în aceeași zi cu marșul Cluj Pride.

„Mitingul pentru Familie ” și Marșul Cluj Pride din 2022/ Foto: monitorulcj.ro „Mitingul pentru Familie ” și Marșul Cluj Pride din 2022/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Sâmbătă, 17 iunie, vor avea loc două evenimente complet opuse, în centrul municipiului Cluj-Napoca și lângă Catedrală. Astfel, marșul Cluj Pride 2023, anunțat de aproape o lună, va avea loc sâmbătă, 17 iunie, în Piața Unirii.

 


„Marșul Cluj Pride pe 17 iunie va fi un moment puternic de protest împotriva discriminării și violenței îndreptate împotriva membrilor comunității LGBTQ+. Marșul va da startul săptămânii Pride, și va fi organizat în Piața Unirii cu susținerea Transilvania International Film Festival (TIFF) care are loc în Piața Unirii în acea perioadă”, a transmis Queer Sisterhood Cluj.

Tot sâmbătă se mai anunță o altă manifestație, un „ Miting pentru Familie”, organizat de către Comunitatea Identitară, în Piața Avram Iancu, de la ora 12:00.


„Asociația Comunitatea Identitară - România anunță organizarea Miting-ului pentru Familie ediția 2023, la Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc în data de 17 Iunie (sâmbătă), începând cu ora 12:00, în Piața Avram Iancu”, a transmis Comunitatea Identitară.

În 2022, evenimentele s-au produs în zile diferite

În anul 2022, „Mitingul pentru Familie” și Marșul Cluj Pride au fost organizate în zile diferite.


Mii de persoane s-au strâns sâmbătă, 11 iunie 2022, la Marșul Cluj Pride, în timp ce la „Mitingul pentru Familie” din 12 iunie 2022 au fost doar câțiva oameni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Comunitatea LGBTQ+ iese în stradă. Tema pentru Cluj Pride 2023 va fi familia

Miting pentru Familie „eșuat” în P-ța Avram Iancu, după slujba de Rusalii. Reacție la marșul comunității LGBT+. VIDEO LIVE

A început marșul Cluj Pride, din Piața Unirii! Securitate întărită din cauza amenințărilor. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter