Social

251 de familii clujene aflate în dificultate au beneficiat de plata chiriilor de la Primărie. Boc: „Propun extinderea programului”

În ultimii trei ani, 251 de familii cu venituri reduse au beneficiat de plata chiriilor. Primarul Emil Boc a propus extinderea programului de la 3 la 5 ani.

În ultimii trei ani, 251 de familii cu venituri reduse au beneficiat de plata chiriilor/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Începând cu anul 2020, Primăria Cluj-Napoca prin Direcția de Asistență Socială și Medicală a început să acorde un ajutor financiar lunar pentru plata chiriei persoanelor singure / familiilor aflate în dificultate - tineri proveniţi din sistemul de protecţie cu vârsta de până la 35 de ani împliniți, persoanelor singure/familiilor marginalizate social sau în risc de marginalizare socială, victimelor violenţei domestice. 

 


Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, din iunie 2020 și până în prezent au fost înregistrate 292 cereri dintre care 22 de la tineri care provin din sistemul public de protecție, 251 cereri din partea familiilor marginalizate sau supuse riscului marginalizării și 19 cereri din partea victimelor violenței în familie. Dintre acestea, 251 familii au beneficiat / beneficiază de acest sprijin pe o perioadă de 36 luni. 

„251 de familii aflate în dificultate beneficiază sau au beneficiat de sprijin financiar (maxim 1.400 și minim 500) la plata chiriei. 


Propun Consiliului local extinderea programului - majorarea cuantumului și prelungirea perioadei de acordare a sprijinului de la 3 la 5 ani

Începând cu anul 2020, Primăria Cluj-Napoca prin D.A.S.M. - Direcția de Asistență Socială și Medicală acordă un ajutor financiar lunar pentru plata chiriei persoanelor singure / familiilor aflate în dificultate - tineri proveniţi din sistemul de protecţie cu vârsta de până la 35 de ani împliniți, persoanelor singure/familiilor marginalizate social sau în risc de marginalizare socială, victimelor violenţei domestice. 


Din iunie 2020 și până în prezent au fost înregistrate 292 cereri: 22 de la tineri care provin din sistemul public de protecție, 251 cereri din partea familiilor marginalizate sau supuse riscului marginalizării și 19 cereri din partea victimelor violenței în familie. Dintre acestea, 251 familii au beneficiat / beneficiază de acest sprijin pe o perioadă de 36 luni. În momentul de față avem în plată 114 familii sau persoane singure. 

Primăria alături de DASM are în lucru extinderea acestui program - urmărim prelungirea perioadei de acordare a ajutorului la plata chiriei de la 36 luni la 60 luni, astfel încât să îi putem sprijini în continuare pe cei care au rămas în aceeași situație de vulnerabilitate. Mai multe informații vor fi publicate pe website-ul Primăriei în luna mai, alături de un proiect de HCL în acest sens”, a transmis Emil Boc.


Beneficiarii acestui program sunt:

- tinerii în vârstă de până la 35 de ani proveniți din structurile rezidențiale ale Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu domiciliul/ reședința pe raza municipiului Cluj-Napoca, singuri sau cu familia legal constituită;

- persoanele singure/ familiile din evidenţele DASM care, în urma anchetei sociale, pot fi încadrate în categoria persoanelor marginalizate social sau în risc de marginalizare socială, cu domiciliul/reşedinţa pe raza municipiului Cluj-Napoca;

- victimele violenței domestice cu domiciliul/reşedinţa pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Mai multe informații privind criteriile de eligibilitate și condițiile de acordare pot fi văzute AICI.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se mai construiesc locuințe sociale la Cluj? Boc: „30 de familii urmează să primească locuințe. Avem 2 proiecte”

Primăria plănuiește să construiască 40 de locuințe sociale anul viitor, la Cluj. Boc spune că locația a fost găsită

Ultimele Stiri
abonare newsletter