Social

1.000 de persoane cu dizabilități vor învăța să schieze independent pe pârtiile din România

1.000 de persoane cu dizabilități vor fi învățate să schieze independent pe pârtiile din România, cu ajutorul taberelor organizate de Caiac SMile, susținute prin concursul Walking Month în 2022.

Persoanele cu dizabilități, învățate să schieze independent / Foto: Walking Month - Facebook Persoanele cu dizabilități, învățate să schieze independent / Foto: Walking Month - Facebook

 


Pe tot parcursul sezonului de schi 2022-2023, în diferite perioade și diverse locații, pe pârtiile accesibilizate în sezonul rece anterior, vor fi organizate opt tabere de șase zile fiecare, în care persoanele cu dizabilități, vor schia alături de membrii asociației Caiac SMile.


Proiectul, intitulat „Tabere de schi adaptat”, a fost susținut în timpul campaniei Walking Month 2022. Prima sesiune are loc la Cheile Grădiștei: 

„Mai timid, din lipsă de zăpadă, dar cu voie bună și rezultate pe măsură! Taberele de ski pentru persoanele cu dizabilități pornesc cu o primă sesiune la Cheile Grădiștei. Proiectul Caiac SMile pe care l-ați susținut în walkingmonth2022 are în plan peste 1.000 de beneficiari pentru acest sezon. La cât sunt de ambițioși, n-o să-i încurce o biată ninsoare (sau absența ei)!”, spun reprezentanții Walking Month.


Pentru fiecare tabără, cinci persoane cu dizabilități locomotorii, și însoțitorii lor, vor învăța să schieze independent folosind monoschiul și vor fi cazați la pârtie alături de echipa Caiac SMile. Aceste persoane vor fi incluse într-un programul special de învățare a folosirii monoschiului independent. Pentru celelalte persoane înscrise, echipa va fi disponibilă pe pârtie în cadrul taberei, cu program special de zi.

În cadrul unei tabere (cu durata de 6 zile, de Duminică până Vineri), beneficiarii se vor familiariza cu toate conceptele cheie și de siguranță ale sportului, vor practica tehnici și procedee, pe care, mai apoi, le vor consolida, programul având ca finalitate practicarea schiului adaptat de către aceștia în mod independent. 

CITEȘTE ȘI:

Walking Month. 9 milioane de pași și o finanțare record pentru tinerii cu dizabilități și copiii orfani: peste 80.000 de euro

Cafenea socială, deschisă de un an în Cluj, premiată de Google! 3 din 5 angajați sunt persoane cu dizabilități

Ultimele Stiri
abonare newsletter