Social

Primăria Cluj-Napoca asigură, gratuit, două mese pe zi pentru salvatorii de la SMURD. 52.000 de euro pentru prânz și cină la 10 voluntari

Primăria Cluj-Napoca va aloca și în acest an bani pentru a asigura două mese pe zi pentru voluntarii Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. În condițiile inflației, suma acordată de la bugetul local a crescut considerabil față de anii trecuți.

Echipaj medical. Sursă foto Facebook SMURD Cluj Echipaj medical. Sursă foto Facebook SMURD Cluj

 

Consilierii locali au fost convocați într-o ședință extraordinară pe 3 ianuarie cu un singur punct pe ordinea de zi și anume alocarea de la bugetul local a sumei de 255.000 lei către Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pentru sprijinirea activității SMURD constând în acordarea a două mese/zi (prânz și cină) pentru 10 persoane.


Masa va fi asigurată de cantina de ajutor social Cluj-Napoca.

„Primăria municipiului Cluj-Napoca și-a demonstrat în ultimii ani sprijinul activ față de voluntarii SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, acordând două mese/zi (prânz și cină) pentru 10 persoane care efectuează servicii de urgență. Este necesară finanțarea acestui proiect din prima lună a anului 2023 pentru desfășurarea în condiții optime a acestui serviciu medical de urgență important pentru comunitatea clujeană. Pentru a se acoperi necesarul de calorii pentru două mese/zi pentru 10 persoane, în condițiile actuale ale inflației, este necesară suma de 70 lei/zi pentru 365 de zile calendaristice”, se arată în referatul de aprobare.


Spre exemplu, în 2022 s-a aprobat alocarea sumei de 120.000 lei de la bugetul local pentru sprijinirea SMURD, tot pentru asigurarea mesei pentru 10 persoane.

SMURD Cluj asigură asistența medicală de urgență prin cele 2 echipaje de tip TIM (terapie intensivă mobilă) și cele 9 echipaje de tip EPA (echipaje de prim ajutor). Cele două echipaje sunt formate din paramedici voluntari, studenți ai facultăților de medicină din Cluj, medici rezidenți care efectuează gărzile, de asemenea, în mod voluntar, medici specialiști, asistenți medicali și paramedici pompieri. 

CITEȘTE ȘI:

Trei zboruri SMURD într-o singură zi, la Bacău. Heliportul, de 4 milioane de euro, s-a realizat din bani europeni

Casă din Cojocna, cuprinsă de flăcări! Un bărbat de 70 de ani a fost consultat de echipajul SMURD. FOTO

O mașină a intrat în stâlp în comuna Iara, Cluj! O femeie și un bărbat, consultați de echipajul SMURD. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter