Social

Ultimul Marș al Bicicliștilor Clujeni din 2022 are loc sâmbătă! Bicicliștii, îngrijorați de calitatea redusă a pistelor. Vezi traseul

Marșul Bicicliștilor Clujeni are loc sâmbătă. Aceasta este ultima ediție din anul 2022 în care biciliștii își arată nemulțumirea în legătură cu infrastructura și calitatea redusă a pistelor de biciclete. Vezi traseul pe care îl vor parcurge bicicliștii.

Marșul Bicicliștilor Clujeni a ajuns la ediția cu numărul 153, ultima din anul 2022 / Foto: Clubul de Cicloturism Napoca - Facebook Marșul Bicicliștilor Clujeni a ajuns la ediția cu numărul 153, ultima din anul 2022 / Foto: Clubul de Cicloturism Napoca - Facebook

 

 


Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizează sâmbătă, 17 decembrie 2022, a 153-a ediție lunară a Marșului Biciclistilor Clujeni, cu plecare la ora 10:00 din Piața Unirii.

 


Sunt bineveniți orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicletă în bună stare tehnică.

Este o nouă ocazie de întâlnire, cunoaștere și pedalare în comun a bicicliștilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca mijloc cotidian de transport în oraș, componenta esențială a mobilității urbane durabile și alternativa viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală”, a anunțat CNN într-un comunicat transmis către monitorulcj.ro.


Bicicliștii, îngrijorați de calitatea redusă a pistelor de biciclete

Bicicliștii participanți își vor exprima din nou îngrijorarea față de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete și față de calitatea redusă a majorității pistelor de biciclete mai vechi și mai noi.

„Există uneori deficiențe calitative grave la noile piste și menținându-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la lățimea insuficentă la lipsa de continuitate, de la marcaje și indicatoare rutiere lipsă, la cele neclare sau greșit amplasate, ce pun în pericol bicicliștii și alți participanți la traficul rutier”, mai transmite CNN.


CITEȘTE ȘI: 

Ocolind Clujul pe bicicletă. Clujenii, chemați să „dea o tură” din Mănăștur până-n Dezmir și înapoi. Circuit de 50 km


 


Traseu circuit în Cluj-Napoca

Durata estimată a parcurgerii Marșului Bicicliștilor Clujeni este de circa o oră, iar traseul este un circuit cu orientarea generală pe axa vest-est, prin zona centrală, pericentrala și cartierul Mărăști, potrivit sursei citate.

Traseul detaliat este:

Bd Eroilor (zona monumentului Memorandiștilor, la capătul spre p-ța Unirii - p-ța A. Iancu - str. Dorobanților - al. Bibliotecii - bd. 21 Decembrie 1989 - p-ța A. Iancu - str. Cuză Vodă - p-ța M. Viteazu - str. G. Barițiu - parcul central S. Barnuțiu - str. G. Coșbuc - str. Moților - str. P. Maior - p-ța L. Blaga - str. Republicii - str. A. Iancu - p-ța T. Cipariu - str. Milton Lehrer - p-ța St. cel Mare - str. Baba Novac - str. I.C. Bratianu - str. Universității - p-ța Unirii - bd. Eroilor, zona monumentului Memorandiștilor.

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca și Oradea, conectate prin piste de biciclete! 224 km de piste prin PNRR, doar în județul Cluj

Uită tot ce știai despre Mărăști. Transformare incredibilă: parking subteran, dispare o bandă de circulație, apar piste de biciclete plus lifturi pentru pietoni

abonare newsletter