Social

Testul de virginitate, un abuz pe care România îl menține prin lege. Cea mai mică persoană testată are 1 an și 10 luni

Testul de virginitate reprezintă un abuz pe care România îl menține prin legislație. Cea mai mică persoană care a fost supusă unui asemenea test are numai 1 an și 10 luni.

Testul de virginitate, un „abuz ginecologic” menținut prin lege la noi în țară/ captură video YouTube, DDB Romania - campanie Reteaua VIF - #DeNetestat Testul de virginitate, un „abuz ginecologic” menținut prin lege la noi în țară/ captură video YouTube, DDB Romania - campanie Reteaua VIF - #DeNetestat

 

 


Cabinetele de medicină legală și cele de ginecologie din România au eliberat în anul 2021 peste 1.000 de certificate care atestă virginitatea a tot atâtor fete și femei, scrie presshub.ro.

 


La acest „abuz ginecologic” a fost supusă și o fetiță de 1 an și 10 luni, ea fiind cea mai mică persoană care a fost testată în acest sens.

Deși s-a făcut o campanie publică mare de Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor în urmă cu un an, nimic nu s-a schimbat. Medicilor ginecologi și celor care practică medicina legală li s-a trimis o recomandare să nu mai accepte să elibereze certificatele de virginitatea, însă receptarea a fost sub așteptări. Inclusiv Organizația Mondială a Sănătății a cerut ca acest document să nu mai fie eliberat, însă eliminarea testului de virginitate depinde doar de Ministerul Sănătății.


Carmen Gheorghe, activistă la Asociația E-Romnja, și Andrada Cibiliu, de la Centrul FILIA, au explicat de ce testul de virginitate este un abuz asupra fetelor și femeilor, care lasă în urmă traume psihologice puternice.

Citește toată știrea pe presshub.ro.

CITEȘTE ȘI:

Strigăt de ajutor. Neglijarea și abuzul, cele mai frecvente sesizări la Protecția Copilului Cluj

Marș pentru siguranța femeilor, la Cluj-Napoca. „Femeile nu sunt în siguranță nici acasă, nici la locul de muncă, nici pe stradă”

abonare newsletter