Social

Un veteran de război din Gherla a împlinit 107 ani! Primăria l-a premiat. FOTO

Iosif Rus, un veteran de război și cel mai vârstnic locuitor din Gherla, a împlinit vârsta de 107 ani. Primăria l-a premiat cu această ocazie.

Iosif Rusu,  fost profesor de muzică și veteran de război din Gherla / Foto: Facebook - Ovidiu Drăgan Iosif Rusu, fost profesor de muzică și veteran de război din Gherla / Foto: Facebook - Ovidiu Drăgan

 

 


Iosif Rusu este un veteran de război, cel mai vârstnic locuitori din Gherla, dar și cetățean de onoare al municipiului, iar vineri a împlinit vârsta de 107 ani.

Cu această ocazie, primarul din Gherla, Ovidiu Drăgan, l-a premiat cu o diplomă, 1.000 de lei și i-a urat „la mulți ani”:


„Azi, domnul Rusu Iosif, veteran de război, cetățean de onoare al municipiului Gherla împlinește vârsta de 107 ani. LA MULȚI ANI!”, a scris primarul pe Facebook în cursul zilei de vineri.

Iosif Rusu, veteran de război, alături de primarul municipiului Gherla Ovidiu Drăgan / Foto: Facebook - Ovidiu Drăgan

Iosif Rusu, deși are o vârstă înaintată, a fost printre primii oameni care s-au vaccinat în Gherla anti-COVID-19. Bărbatul a avut emoții, însă după vaccinare a recunoscut că nu a simțit nimic mai mult decât înțepătura acului. Iosif Rusu și-a petrecut o mare parte din viață ca profesor de muzică.


Însă, în urmă cu un an, Iosif Rusu a citit câteva pasaje dintr-o carte în care este descris chiar el, în fața jurnaliștilor Digi24, în care este ilustrată și o altă latură a vieții sale: „Vitalitate, eleganţă, luciditate, generozitate, erudiţie şi o permanentă pasiune de a cânta la vioară. Acestea se pot spune despre colonelul în rezervă Iosif Rusu. S-a născut la 25 octombrie, localitatea Chiojd, comuna Ţaga, judeţul Cluj, 1915.”

CITEȘTE ȘI:

Cel mai fidel cititor. Are 105 ani și citește zilnic Monitorul de Cluj.

Cel mai bătrân gherlean, premiat la împlinirea vârstei de 106 ani. A fost printre primii vaccinați anti-Covid din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter