Actualitate

Cel mai bătrân gherlean, premiat la împlinirea vârstei de 106 ani. A fost printre primii vaccinați anti-Covid din Cluj

Iosif Rusu, cel mai bătrân gherlean, a fost premiat la împlinirea vârstei de 106 ani. Deși a avut emoții, el a fost printre primii care s-au vaccinat anti-Covid-19 în Cluj.

 

Iosif Rusu a împlinit vârsta de 106 ani și a fost premiat astăzi, 29 octombrie, de primarul Ovidiu Drăgan din Gherla: 


 

„La împlinirea vârstei de 106 ani, i-am acordat domnului Rusu Iosif o diplomă și un premiu financiar”, a anunțat primarul.


Printre primii vaccinați anti-Covid

În ianuarie 2021, la 105 ani, cel mai bătrân locuitor din Gherla, fostul profesor de muzică Iosif Rusu, a fost printre primii vaccinați în etapa a doua a campaniei de imunizare. 

Primarul Ovidiu Drăgan a declarat în ianuarie pentru monitorulcj.ro, că bărbatul a avut emoții, însă după vaccinare a recunoscut că nu a simțit nimic mai mult decât înțepătura acului. 


„Domnul Rusu Iosif, cel mai în vârstă cetățean al municipiului nostru și poate chiar din zona noastră, s-a prezentat la centru, a completat fișa, a scris și a citit fără ochelari. Doctorul de serviciu i-a verificat fișa medicală, aceasta fiind o chestiune de protocol care se face la oricine se vaccinează. S-a constatat că totul este în regulă și se poate vaccina, a intrat în cabină și a fost vaccinat. L-am întrebat ce simte, a spus că nu simte nimic, decât o înțepătură. A recunoscut că are emoții, fiind un vaccin nou. După aceea a stat în zona post-vaccinare pentru 15 minute, nu a avut nicio reacție negativă, a primit adeverința iar peste 21 de zile, se va prezenta la rapel”, a declarat primarul Ovidiu Drăgan.

Cel mai bătrân gherlean citește zilnic Monitorul de Cluj

Deconectat de rețelele de socializare, Iosif Rus nu crede în teoriile conspirației, însă mărturisește că citește zilnic Monitorul de Cluj și alte cotidiene. Jurnaliștii de la Monitorul de Cluj i-au oferit domnului Iosif Rusu un abonament gratuit la ziar, pe care îl primește în fiecare zi acasă.


„Citesc câte patru ziare pe zi, Adevărul, Făclia de Cluj, Libertatea, Monitorul de Cluj, toate care apar în Gherla”, a spus acesta, citat de Adevărul.

Iosif Rusu s-a simțit bine după imunizare şi a avut un mesaj pentru românii care ezită: „Nu trebuie să vă fie frică, gândiţi-vă că aşa poate fi învinsă pandemia asta întinsă pe întreg pământul. Gândiţi-vă la viaţa şi la sănătatea voastră, că tineretul, vorba aia, e viitorul ţării”.


CITEȘTE ȘI:

Cel mai curajos din Gherla: s-a VACCINAT la 105 ani! A avut emoții, dar nu a simțit nimic.

 

Cel mai fidel cititor. Are 105 ani și citește zilnic Monitorul de Cluj.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter