Social

FOTO. Sute de persoane au participat la marșul pentru siguranța femeilor, la Cluj-Napoca: „Cade una, sărim toate”

Duminică, 23 octombrie, a avut loc în Cluj-Napoca marșul „Împreună pentru siguranța femeilor”. Marșul s-a desfășurat pe traseul Piața Unirii - Bulevardul Eroilor.

Duminică, 23 octombrie, a avut loc în Cluj-Napoca marșul „Împreună pentru siguranța femeilor”/ Foto: Peace Action Training and Research Institute of Romania (PATRIR)/Facebook

 

 


Sute de persoane au participat duminică, 23 octombrie, la un marșul „Împreună pentru siguranța femeilor”.

 


Participanții la marș au afișat bannere cu următoarele mesaje: „Siguranță=Și acces la avort pentru toată lumea”, „Lipsa de locuințe accesibile susține violența domestică”, „Solidaritate cu femeile trans”, „7.331 ordine de restricție, 30 de brățări, vrem să fim în siguranță”, „Cade una, sărim toate”, „Nu ești singură”.

„Femeile din România nu sunt în siguranță nici acasă, nici la locul de muncă, nici pe stradă”

Organizatorii evenimentului arată că femeile nu sunt în siguranță nici acasă, nici la locul de muncă și nici pe stradă și cer autorităților creșterea finanțării pentru sistemul de protecție a supraviețuitoarelor violenței.


„Femeile din România nu sunt în siguranță nici acasă, nici la locul de muncă, nici pe stradă.

Ieșim în stradă pentru a cere implicarea autorităților. Sistemul de protecție a supraviețuitoarelor violenței este subfinanțat, iar indiferența statului contribuie la o societate în care femeile și fetele nu sunt în siguranță.


Ieșim în stradă pentru a cere programe de prevenție și servicii adecvate și accesibile pentru supraviețuitoarele violenței de gen. În 2022 femeile din România sunt în continuare agresate, iar unele dintre ele ucise, chiar dacă au ordin de protecție. Nu avem suficiente centre specializate pentru supraviețuitoarele violenței de gen sau pentru agresori. Unele instanțe de judecată continuă să minimizeze gravitatea faptelor de violență împotriva femeilor. Serviciile sociale specializate pentru victimele violenței de gen sunt subfinanțate la nivel local și central. Serviciile de consiliere pentru agresori sunt puține, iar centrele de intervenție în caz de violență sexuală funcționează doar pe hârtie.

Ieșim în stradă ca să cerem decidenților să lase deoparte discursurile goale și să susțină cu adevărat, prin alocarea de resurse, lupta împotriva violenței de gen din România”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.


Proiectul „Împreună pentru siguranța femeilor: proiect de intervenție multidimensională împotriva violenței de gen” este implementat de Centrul FILIA în parteneriat cu Asociația ANAIS, Asociatia Transcena, E-Romnja, Institutul Roman pentru Pace PATRIR și Feminism Romania (Asociația FRONT) și beneficiază de finanțare prin programul Active Citizens Fund Romania.

 

CITEȘTE ȘI:

Marș pentru siguranța femeilor, la Cluj-Napoca. „Femeile nu sunt în siguranță nici acasă, nici la locul de muncă, nici pe stradă”

Protest în Piața Unirii, după moartea bebelușilor de la Ginecologie 1: „Murim cu zile” FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter