Social

Proteste în toată țara privind scumpirile. Clujenii, chemați duminică în P-ța Avram Iancu: „Ne condamnă la frig, întuneric și foame”

S-au anunțat proteste în toată țara privind scumpirile din ultima perioadă la alimente, carburanți, energie și gaz. Clujenii sunt chemați duminică în Piața Avram Iancu.

Clujenii, chemați duminică în P-ța Avram Iancu la protest / Foto: captură ecran - Google Maps Clujenii, chemați duminică în P-ța Avram Iancu la protest / Foto: captură ecran - Google Maps

 

 


ONG-ul „România iese în stradă”, care protestează împotriva „prețurile crescute la alimente, carburanți, energie și gaz”, anunță manifestări în toată țara în cursul zilei de duminică, 9 octombrie 2022, marca AUR.

 


Organizația a anunțat un protest și la Cluj-Napoca, în Piața Avram Iancu, începând cu ora 14:00. 

„Grupul de inițiativă civică, «România iese în stradă», anunță organizarea de proteste în toate județele țării, duminică 9 octombrie,  2022. Manifestările fac parte dintr-o serie de proteste începute duminica trecută la București, unde peste 10.000 de români și-au strigat nemulțumirile față de actuala guvernare. Atât în Piața Universității cât și în marșul de pe principalele bulevarde ale capitalei, protestatarii au scandat lozinci împotriva PSD șI PNL, principalii vinovați de situația dezastruoasă în care a fost adus poporul român, de a nu-și mai putea plăti facturile imense la energie și ratele la bănci.


La Cluj, protestul va avea loc în Piața Avram Iancu, începând cu ora 14.00”, au transmis organizatorii.

„Folosim singura armă pe care o avem noi, poporul, împotriva celor care ne condamnă la frig, întuneric și foame. PROTESTĂM!!! Guvernul are obligația de a găsi soluții pentru ca cetățenii să își poată plăti facturile la utilități. Le cerem să găsească soluții sau să plece”, se arată și pe pagina de Facebook a evenimentului.

CITEȘTE ȘI:

Zeci de mii de persoane, așteptate la Târgul de la Negreni: „Chiar dacă n-ai bani, nu pleci de la Negreni fără ceva” FOTO

Piața Unirii, plină ochi de Zilele Clujului! Peste 75.000 de participanți în cea de-a doua seară. FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter