Social

Ajutor pentru clujenii nevoiași. Au primit donații de legume și fructe de la Zilele Recoltei

Clujenii fără adăpost, găzduiți în locuințele sociale din municipiul Cluj-Napoca, au primit donații de alimente cu ocazia Zilelor Recoltei.

Clujenii fără adăpost au primit donații de legume și fructe de la Zilele Recoltei / Foto: Emil Boc - Facebook Clujenii fără adăpost au primit donații de legume și fructe de la Zilele Recoltei / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Persoanele fără adăpost găzduite în centrele sociale de pe străzile Dragoș Vodă și Oașului au primit și în acest an donații de produse alimentare (legume și fructe), în urma evenimentului „Zilele Recoltei”:

„Donații de produse alimentare la centrele Direcției de Asistență Socială și Medicală. Mai mult ca niciodată, avem nevoie de un «maraton de solidaritate», de sprijinire, în special, a persoanelor cu venituri reduse și afectate de situația economică actuală. Am fost alături de colegii mei la Centrul social de urgențe de pe str. Dragoș Vodă 36-38 și la Centrul de găzduire temporară de pe str. Oașului. În fiecare an, de Zilele Recoltei, aducem legume și fructe pentru persoanele fără adăpost, oameni aflați în situații dificile de viață și care sunt găzduiți aici, în centrele Primăriei”, a anunțat primarul Emil Boc.


„Este un gest simbolic, prin care îmi doresc să subliniez același mesaj: Nimeni nu trebuie uitat, nimeni abandonat! Dacă puteți face un bine, să îl faceți!”, a mai spus Boc.

Zilele Recoltei au avut loc weekend-ul trecut la Cluj-Napoca, pe Aleea Stadionului, între orele 8 și 21. Zeci de producători locali din Cluj și din județele învecinate și-au vândut mărfurile, fie că vorbim de fructe și legume, conserve, brânzeturi sau carne și mezeluri.


Și copiii din centrele sociale au primit donații

„Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat!”, mai spune primarul. Astfel, alimente de la Zilele Recoltei au fost donate și copiilor de la centrul „Căsuța Bucuriei”. 

În fiecare an, cu ocazia Zilelor Recoltei, Primăria Cluj-Napoca are grijă ca produse agroalimentare de la producătorii locali prezenți la eveniment să ajungă la copiii găzduiți la centrul de pe strada Dragoș Vodă nr. 8.


„Copiii sunt extraordinari și plini de energie de fiecare dată când ne întâlnim. I-am sfătuit să urmeze activitatea educațională, singura cale de împlinire a visurilor personale! Le mulțumesc încă o dată pentru primirea de astăzi!”, a susținut Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Persoanele fără adăpost, duse la centrele primăriei. Cum poți ajuta?

Ajutor financiar de 500 de lei pentru preșcolarii și elevii din familii defavorizate. Cum îl obții?

Ultimele Stiri
abonare newsletter