Social

Bani de la bugetul local pentru culte și organizații de asistență pentru sănătate publică

Primăria Cluj-Napoca anunță acordarea de sprijin financiar de la bugetul local pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România și pentru asigurarea asistenței de sănătate publică.

Bani de la bugetul local pentru culte și organizații de asistență pentru sănătate publică. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Bani de la bugetul local pentru culte și organizații de asistență pentru sănătate publică. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca acordă și anul acesta sprijin financiar de la bugetul local pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România și pentru asigurarea asistenței de sănătate publică.

 


Depunerea dosarelor cu proiectele pentru finanțare se face online pe https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/ sau la Registratura Primăriei Municipiului Cluj-Napoca (str. Moților nr. 5-7) și primăriile de cartier din oraș, conform perioadei de depunere:

- 25.07.2022 - 08.08.2022 pentru unitățile de cult


- 25.07.2022 - 23.08.2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică

Pentru ce pot cere fonduri lăcașurile de cult?

În cazul unităților de cult, sprijinul financiar de la bugetul local se acordă pentru completarea fondurilor proprii destinate:


a) Întreținerii și funcționării unităților de cult fără venituri sau cu venituri mici;

b) Construirii, în condițiile aprobării documentațiilor tehnico-economice potrivit reglementărilor în vigoare, precum și reparării lăcașurilor de cult;


c) Conservării și întreținerii bunurilor de patrimoniu aparținând cultelor religioase;

d) Desfășurării unor activități de asistență socială și medicală ale unităților de cult;

e) Amenajării și întreținerii muzeelor cultural-religioase;

f) Construirii, amenajării și reparării clădirilor având destinația de așezăminte de asistență socială și medicală ale unităților de cult;

g) Construirii și reparării sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult;

h) Construirii și reparării sediilor unităților de învățământ teologic, proprietate a cultelor recunoscute.

Documentația de solicitare a sprijinului financiar se poate depune într-un exemplar scris la Serviciul de Informare pentru Cetățeni, Calea Moților nr. 5-7, Cluj-Napoca, precum și online cu semnătură electronică pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro secțiunea Administrație – Servicii online – Depune cereri – Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive sau www.edirect.e-guvernare.ro.

Bani pentru asigurarea asistenței de sănătate publică

În cazul organizațiilor ce asigură asistență de sănătae publică, sprijinul financiar de la bugetul local se poate acorda pentru:

a) Finanțarea unor cheltuieli de administrare și funcționare, respectiv bunuri și servicii, investiții, reparații capitale, consolidare, extindere și modernizare, dotări cu echipamente medicale ale unităților sanitare publice de interes județean sau local și ale unităților sanitare cu paturi transferate, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație în bugetele locale.

b) Cheltuieli de funcționare și întreținere a mijloacelor de intervenție a echipajelor de prim ajutor calificat care funcționează în sistemul SMURD, în structura serviciilor publice voluntare pentru situații de urgență, cu excepția cheltuielilor de personal paramedical care deservește aceste echipaje. Aceste cheltuieli pot fi cofinanțate din bugetul local, în baza unor protocoale de colaborare încheiate între spitalul în structura căruia se află respectiva unitate de primire a urgențelor care coordonează activitatea medicală din cadrul SMURD, Primăria municipiului Cluj-Napoca și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Cluj.

c) Desfășurarea unor proiecte locale de sănătate publică.

Documentația de solicitare a finanțării se poate depune într-un exemplar scris la Serviciul de Informare pentru Cetățeni, Calea Moților nr. 7, Cluj-Napoca, precum și online cu semnătură electronică pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro secțiunea Administrație/ Servicii online/ Depune cereri la Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive, formular cod 426.004.

CITEȘTE ȘI:

Cum va recupera Primăria Cluj-Napoca prejudicii de 2 mil €? A dat în judecată Curtea de Conturi, Guvernul, Ministerul Educației și Finanțele

abonare newsletter