Social

Părinte REVOLTAT de condițiile în care a fost ținut copilul său în clădirea DGASPC Cluj: „Nu mi se pare normal să tac și să nu zic nimic”. VIDEO

Tencuială căzută, gândaci în pat, așternuturi de pat și perdele murdare, sunt doar de câteva dintre condițiile în care reclamă tatăl unui băiat că a fost ținut fiul său într-una din clădirile care aparțin DGASPC Cluj.

Tencuială căzută, gândaci în pat, așternuturi de pat și perdele murdare, sunt doar de câteva dintre condițiile în care reclamă tatăl unui băiat că a fost ținut fiul său într-una din clădirea DGASPC Cluj/ Foto: Capturi video Tencuială căzută, gândaci în pat, așternuturi de pat și perdele murdare, sunt doar de câteva dintre condițiile în care reclamă tatăl unui băiat că a fost ținut fiul său într-una din clădirea DGASPC Cluj/ Foto: Capturi video

 

Un părinte a semnalat reporterilor Monitorul de Cluj, condițiile în care a fost ținut fiul său într-una din clădirile DGASPC Cluj de pe strada General Eremia Grigorescu 37-39.


 

Din imaginile furnizate de cititor se poate observa cum la unul dintre geamuri tencuiala este căzută jos, iar în pat au fost surprinși mai mulți gândaci morți pe lângă așternuturile murdare.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


De asemenea, în baie pe lângă gândaci, dușul nu era prevăzut cu o perdea, iar oricine putea să îl vadă de pe partea cealaltă în momentul în care făcea baie.

„Fiul meu a înregistrat condițiile în care arăta camera în care a fost ținut. O instituție care ar trebui să aibă protecția copilului are condițiile acestea pentru a avea între ghilimele grijă de copii. Mâncarea era oribilă, nici nu putea să se atingă de nimic, ploșnițe, păduchi și condiții din cauza cărora nu s-a putut odihni. Ce mă interesează pe mine este ca, copiii care sunt acolo de un an de zile să nu trăiască în asemenea condiții, nu mi se pare normal să tac și să nu zic nimic”, a declarat pentru monitorulcj.ro tatăl băiatului.


Bărbatul în cauză a făcut plângere penală pentru rele tratamente aplicate minorului și legate de protecția datelor cu caracter confidențial și personal, deoarece nu i s-a părut normal ca în momentul în care a venit să-și ia copilul acasă portarul știa deja că acesta era divorțat.

„Am făcut plângere penală pentru rele tratamente aplicate minorului și cu protecția GDPR datele acestea confidențiale și personale nu trebuie să ajungă în mâna unor persoane care nu sunt autorizate. Ce autorizație are portarul unei instituții să dețină asemenea informații pe care le distribuia ulterior de față cu mine celorlalți din instituția respectivă. Nu știu care este accesul la informațiile respective, de ce nu se țin confidențiale (…) Adică trebuie să intrăm în Uniunea Europeană și cu chestia asta nu mi se pare normal să nu mi se protejeze informațiile și datele mele dacă au ei acces la datele mele. Este totuși o instituție de stat și poate să-și facă o serie de reguli interne. Sunt foarte supărat, nu este înregulă ceea ce se întâmplă”, a adăugat tatăl băiatului.


Ce spun reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj?

Reporterii Monitorul de Cluj au solicitat un punct de vedere de la D.G.A.S.P.C. Cluj în legătură cu imaginile surprinse. Directorul General al DGASPC Cluj a declarat că spațiile surprinse în imagini sunt dintr-o locație care a servit ca izolator în perioada pandemiei, nefiind utilizată decât în situații excepționale, iar că în toate clădirile de la sediul DGASPC se desfășoară cu regularitate operațiuni de dezinsecție conform contractului încheiat de instituție cu o firmă specializată.

Totodată, reprezentanții DGASPC au transmis că este prevăzut ca în următoarea perioadă, să se efectueze lucrări de reparație în toate spațiile sediului din Cluj care necesită acest lucru, inclusiv în locația în care am furnizat imaginile.

„Urmare a adresei dvs. înregistrată la D.G.A.S.P.C. Cluj cu nr. 29217/28.06.2022 prin care ne atașați 4 poze dintr-o filmare primită de un cititor al publicației dvs. care a semnalat condițiile în care a fost ținut copilul său în clădirea D.G.A.S.P.C. Cluj-Napoca de pe str. General Eremia Grigorescu 37-39, vă comunicăm următoarele:

Spațiile surprinse în imagini sunt dintr-o locație care a servit ca izolator în perioada pandemiei, nefiind utilizată decât în situații excepționale. Precizăm faptul că în toate clădirile de la sediul DGASPC se desfășoară cu regularitate operațiuni de dezinsecție conform contractului încheiat de instituție cu o firmă specializată. De asemene, este prevăzut ca în următoarea perioadă, să se efectueze lucrări de reparație în toate spațiile DGASPC Cluj care necesită acest lucru, inclusiv în locația la care faceți referire.

Referitor la faptul că portarul știa datele bărbatului care a venit să vadă starea copilului, vă informăm că accesul persoanelor fizice în instituțiile publice se face în baza unui act de identitate. În plus, ținând cont că la sediul Direcției sunt ocrotiți copii cu măsură de protecție specială (separați de părinți/rude în baza unor dispoziții. sentințe judecătorești) este obligatoriu ca personalul care asigură paza să aibă acces la datele de identitate ale aparținătorilor care doresc să mențină legături personale cu copiii”, a transmis pentru Monitorul de Cluj Directorul General al D.G.A.S.P.C. Cluj-Napoca, Nicoleta Molnar.
 

CITEȘTE ȘI:

Zeci de clădiri și terenuri neîntreținute vor fi suprataxate în 2022

Anchetă internă la Spitalul de Copii din Cluj, după micul dejun rușinos oferit unei mame

Mic dejun rușinos la Pediatrie 1 în Cluj-Napoca. O mămică a primit un pateu și o felie de cașcaval

Ultimele Stiri
abonare newsletter