Sănătate

O nouă șansă la viață. Transplant de rinichi pentru un pacient din Cluj

Rinichii și ficatul unei femei de 65 de ani aflată în moarte clinică la Târgu Mureș au fost donați unor pacienți din București și Cluj, care au primit o nouă șansă la viață.

Există viață după moarte. Rinichii unei femei în moarte clinică, aduşi la Cluj Există viață după moarte. Rinichii unei femei în moarte clinică, aduşi la Cluj

 

 


Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj-Napoca şi Bucureşti au prelevat ficatul şi rinichii de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, internată în Secţia Clinică ATI.

În cursul zilei de duminică, 12 decembrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, a fost realizată o prelevare de organe de la o pacientă în vârstă de 65 de ani, internată la ATI.


„Duminică după-amiază, 12 decembrie 2021, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat ficatul şi rinichii de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, internată în Secţia Clinică ATI. Transplanturile organelor prelevate de la Târgu Mureş au fost realizate în noaptea de duminică spre luni, 12 spre 13 decembrie 2021. Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, cu atât mai dificile ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie împotriva SARS-CoV-2, aducând o nouă şansă la viaţă altor persoane. Prelevarea de organe realizată în cursul acestei zile este a şaptea din anul 2021, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Rinichii au fost transportați imediat după prelevare de o echipă de medici specialiști la Cluj-Napoca la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal, iar ficatul în București, la Institutul Clinic Fundeni.


 

CITEȘTE ȘI:

500 de clujeni defavorizați, tratați GRATUIT de medici stomatologi. Cum poți beneficia de aceste servicii?

Ultimele Stiri
abonare newsletter