Sănătate

PREMIERĂ în Cluj-Napoca. Tehnică în transplantul de rinichi la ICUTR, de la mamă la fiu

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca a realizat o tehnică în transplantul de rinichi.

 

 


Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca a realizat, în premieră, de la mamă la fiu, o prelevare de rinichi pentru transplant prin laparoscopia tridimensională de înaltă rezoluţie.

„Premieră la ICUTR Cluj. În premieră la ICUTR Cluj a fost realizată o prelevare de rinichi pentru transplant folosind laparoscopia tridimensională de înaltă rezoluţie. Laparoscopul Olympus Visera Elite, achiziţionat cu sprijinul Ministerului Sănătăţii în cursul acestui an, asigură atât o rezoluţie 4k de înaltă fidelitate, cât şi posibilitatea vederii tridimensionale. Prin aceste caracteristici, detaliile anatomice sunt mult amplificate, crescând precizia operatorie", se arată într-o informare a ICUTR.

Potrivit sursei citate, prelevarea a fost realizată de o echipă de medici condusă de dr. Elec Florin, iar operaţia de transplant a fost realizată de echipa de medici condusă de dr. Moga Silviu.

„Atât operaţia de prelevare cât şi de transplantare de la mamă la fiu au fost o reuşită", se mai arată în informarea ICUTR.

CITEȘTE ȘI:


Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, premiat în competiția Romanian Healthcare Awards 2020

 

Spitalul Clinic Județean de Urgențe a achiziționat 1.500 de paturi moderne

abonare newsletter