Sănătate

Alertă alimentară! Pepene verde, retras de la vânzare din magazine din Cluj din cauza pesticidelor

ANSVSA a emis o alertă alimentară în legătură cu loturi de pepene verde care au fost puse la vânzare în mai multe magazine din țară, inclusiv la Cluj.

Pepene verde, retras de la vânzare dintr-un magazin din Cluj din cauza pesticidelor / Foto: ANSVSA Pepene verde, retras de la vânzare dintr-un magazin din Cluj din cauza pesticidelor / Foto: ANSVSA

 

 


Aceste loturi de pepene verde au fost retrase de la vânzare din cauza cantităților mari de pesticide, atenționează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

 


„Vă informăm că am fost notificați de către furnizorul SC MICROFRUITS SRL să inițiem retragerea de la comercializare și de la clienți a articolului menționat mai jos.

Motivul rechemării: Depășire valori admise de reziduuri pesticide - Bromopropilat și Imidacloprid”, se arată în anunț pe site-ul ANSVSA.


Pepene verde, retras de la comercializare

Dacă au cumpărat produsul menționat mai sus, ANSVSA îi roagă pe clienți sa nu‐l consume și să-l returneze în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 13.05.2022, urmând să primească contravaloarea lui. De asemenea, produsul a fost comercializat și în mai multe magazine Carrefour din Cluj.

Alerta alimentară poate fi văzută pe site-ul ANSVSA, aici.

CITEȘTE ȘI:

Produs contaminat cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare! Consumatorii pot dezvolta o boală gravă

Un produs TOXIC a fost retras de urgență din magazine. Conținutul de pesticide, peste limita legală

Ultimele Stiri
abonare newsletter