Sănătate

Produs contaminat cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare! Consumatorii pot dezvolta o boală gravă

Un produs contaminat cu o bacterie periculoasă, care era pus la vânzare în România, a fost retras de urgență din magazine. Există un risc de îmbolnăvire în rândul consumatorilor.

Produs contaminat cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare! Consumatorii pot dezvolta o boală gravă/ foto: pixabay.com Produs contaminat cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare! Consumatorii pot dezvolta o boală gravă/ foto: pixabay.com

 

 


Este vorba despre produsul „carne de scoici” și bacteria „listeria monocytogenes” care cauzează o infecție gravă, ce ne poate afecta orice organ din corp.

 


Produsul se vindea în magazinele Metro și era furnizat de SEAFOOD CONNECTION BV.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Vă informăm că am fost notificați de către furnizorul SEAFOOD CONNECTION BV să inițiem retragerea de la comercializare și de la clienți a articolului menționat mai jos.


Motivul rechemării: identificare Listeria monocytogenes.

Denumire articol: CARNE DE SCOICI


Distribuitor SEAFOOD CONNECTION BV

Cod de bare: 8717591516453

Lot/Dată expirare: lot 1318, lot 1321
tdv 06.12.2023

Carne de scoici, contaminată cu o bacterie periculoasă

În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să-l returnați în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 01.05.2022, urmând să primiți contravaloarea lui.

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniențe cauzate de acest incident”, se arată pe site-ul ANSVSA.

Despre bacterie

Listeria monocytogenes este o bacterie Gram-pozitiva, care cauzeaza listerioza și care poate supraviețui în prezența sau absența oxigenului. Aceasta este destul de periculoasă, pentru că se poate dezvoluta și reproduce în interiorul celulelor gazdă.

Listeria monocytogenes este unul dintre agenții patogeni ai virusului alimentar cel mai virulent, având 20-30% dintre infecțiile cu listerioză alimentară.

Această bacterie poate infecta mai multe părți din organism: creierul, membranele măduvei spinării sau fluxul sângelui prin ingerarea alimentelor care sunt contaminate. Astfel de alimente pot fi laptele nepasteurizat sau alimente/cărnuri crude.

Listerioza poate să ne afecteze orice organ și are complicații ca septicemie, endocardită sau meningoencefalită.

CITEȘTE ȘI:

Mai multe sortimente de înghețată, retrase dintr-un supermarket, din cauza unei substanțe toxice

Un sortiment de biscuiți digestivi, retras din magazine. Atenție! S-a găsit o bucată de metal în el

abonare newsletter