Sănătate

Două persoane au murit după îmbolnăvirea cu gripă. Sunt primele decese din cauza bolii în acest sezon

Două persoane au murit din cauza gripei. Acestea sunt primele decese din cauza bolii anunțate în acest sezon. Cele două persoane nu erau vaccinate anti-gripal.

Cele două persoane nu erau vaccinate anti-gripal/ Foto: depositphotos.com Cele două persoane nu erau vaccinate anti-gripal/ Foto: depositphotos.com

 

Două persoane au murit din cauza gripei, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.


 

Este vorba despre un bărbat de 58 de ani din judeţul Timiş, care avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, şi o femeie de de 78 de ani, din judeţul Olt, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Potrivit sursei citate, bărbatul a decedat pe 14 aprilie, iar femeia pe 17 aprilie.

Potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică, numărul cazurilor de gripă rămâne ridicat. În săptămâna 4 - 10 aprilie, au fost raportate la nivel naţional 2.149 de cazuri de gripă clinică, față de 153 de cazuri în aceeași perioadă a anului 2021, ceea ce înseamnă de 14 ori mai multe îmbolnăviri


Sursă foto: depositphotos.com

 

CITEȘTE ȘI:

Numărul cazurilor de gripă a crescut enorm în Cluj, de la ridicarea restricțiilor. Medic: „Mai multe decât COVID”

Peste 2.100 de cazuri de gripă, identificate într-o săptămână în România. Număr de 14 ori MAI MARE decât anul trecut

abonare newsletter