Sănătate

Rată de infectare în Cluj-Napoca, ridicată și după starea de alertă. Vezi incidența COVID din fiecare localitate

În Cluj-Napoca, rata de infectare cu COVID-19 este încă ridicată, chiar dacă starea de alertă nu a fost prelungită și situația ar trebui să fie mult mai bună. Vezi care e incidența din fiecare localitate din județ.

Rată de infectare în Cluj-Napoca, ridicată și după starea de alertă. Vezi incidența COVID din fiecare localitate/ sursă: Facebook - Primăria Cluj-Napoca Rată de infectare în Cluj-Napoca, ridicată și după starea de alertă. Vezi incidența COVID din fiecare localitate/ sursă: Facebook - Primăria Cluj-Napoca

 

 


Au trecut 9 zile de la ridicarea stării de alertă și eliminarea tuturor restricțiilor anti-COVID-19, însă virusul încă există între noi, chiar dacă ne îndreptăm spre „normalitate”.

 


Deși nu se mai transmit buletine de presă zilnice în care se prezintă situația COVID-19 din fiecare județ (număr de cazuri, numărul internaților pe secțiile COVID, pe secțiile ATI, numărul deceselor, etc), oamenii continuă să se infecteze și să aibă nevoie de îngrijire de specialitate.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Odată cu ridicare stării de alertă, majoritatea oamenilor au renunțat la portul măștii în spații închise, publice, chiar și în transportul în comun, dar în Cluj-Napoca incidența cazurilor de COVID-19 este încă ridicată, deși nu la fel ca înainte.


Dacă în urmă cu 2-3 săptămâni incidența cazurilor de COVID-19 din municipiu era peste 30 infectări/1.000 de locuitori, în prezent este de 7.81/1.000, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică Cluj. Este, într-adevăr, o incidență mult mai mică, dar este destul de ridicată încât vechile restricții ar fi ținut restaurantele închise.

Cele mai mari incidențe, în Cluj-Napoca și Ciurila

Totuși, se pare că în județul Cluj doar municipiul Cluj-Napoca și comuna Ciurila au o incidență atât de ridicată în prezent. Rata de infectare cu COVID-19 din comuna Ciurila este de 7.85 de infectări la mia de locuitori.


În afară de aceste două localități, următoarele cele mai mari rate de infectare sunt în:

- Apahida 5.05
- Gârbău 5.47
- Mociu 5.00
- Sânmartin 4.86
- Petreștii de Jos 4.77
- Cojocna 4.29
- Feleacu 4.27
- Jucu 4.21
- Gilău 4.17
- Frata 4.16

Vezi incidența COVID din fiecare localitate

Așa arată situația COVID-19 din județul Cluj, după ridicarea stării de alertă.

CITEȘTE ȘI:

S-a DUBLAT numărul cererilor la pașapoarte în Cluj, după relaxarea restricțiilor. Peste 400 de solicitări într-o zi

OFICIAL. Restricțiile din pandemia de COVID-19 au fost anulate. Masca nu mai este obligatorie nici în interior

Ultimele Stiri
abonare newsletter